Pofta de mâncare, barometrul sănătăţii tale

Pofta de a mânca un anume aliment poate să-ţi arate că ai lipsă de minerale sau poate fi semnul unor probleme de sănătate.

Pofta de mâncare este un adevărat reper al stării de sănătate, căci o foame în exces sau, dimpotrivă, o lipsă a apetitului înseamnă că aceasta „scârţâie”. Iată ce boli şi ce carenţe nutritive se pot ascunde în spatele dorinţei de a mânca, mai mult sau mai puţin, cât şi în spatele poftei pentru un anumit aliment.Stresul scade apetitul

Potrivit medicului endocrinolog Cristina Spiroiu, scăderea poftei de mâncare este asociată cu depresia atunci când „este însoţită şi de scăderea generală a interesului pentru activităţile cotidiene”.

Lipsa apetitului apare şi la persoanele care suferă din cauza stresului, fiind însoţită de insomnii, de ameţeli şi de dureri de cap. Pofta de mâncare este scăzută şi în cazul sindromului colonului iritabil (alături de crampe abdominale şi stări de vomă), dar şi atunci când în organism există infecţii (foamea este inhibată de substanţele biologic active pe care corpul le produce în aceste stări, de tipul citokinelor).Foamea execsivă, semn de diabet

Semne de întrebare asupra sănătăţii tale trebuie să‑ţi pună şi o senzaţie de foame exagerată. Astfel, dacă-ţi este mereu sete, mănânci foarte mult, dar nu te îngraşi ci, dimpotrivă, slăbeşti, este posibil să suferi de diabet zaharat.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

cub gabriel apostol png
cub andi moisescu png
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
horoscop zilnic 15 ianuarie jpeg
cub codruta filip png
cub monica anghel png
Nicolae Balcescu jpg
Luis Suarez FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg
calendar ortodox 2022 3 decembrie sfantul prooroc Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica  icoană Gabriel Toma Chituc jpg
1 JPG
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine
prater jpg