Postul intermitent poate influența cancerul. Alimentul complet interzis după un fasting de câteva ore

Ultima actualizare:

Postul intermitent, cea mai populară metodă de slăbit în zilele noastre, la care apelează vedete și chiar personalități politce din întreaga lume pentru rezultatele, uneori, spectaculoase, ascunde un pericol uriaș. Cercetările recente indică faptul că dieta ar putea fi cauza declanșării unor tipuri de cancer. Momentul nociv pentru organism ar fi acela când, după o pauză lungă, primește alimentație.

Postul intermitent slăbește, dar are riscuri mari

 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock

Postul intermitent, devenit extrem de cunoscut după ce a fost promovat de persoanlități din toate domeniile și despre care se spune că are beneficii pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate și chiar reducerea riscului de demență, ar veni la pachet cu un risc crescut de cancer, arată un studiu citat de Science Alert.

Studiul realizat pe șoareci a arătat că postul poate stimula capacitatea celulelor stem intestinale de a se regenera, protejând împotriva rănilor și inflamației.

O echipă internațională de cercetători a stabilit că această creștere a producției de celule stem se accelerează pe măsură ce șoarecii se hrănesc după post.

Această activitate celulară excesivă, deși ajută organismul să se recupereze și să se regenereze, poate duce la consecințe negative, cum ar fi apariția cancerului, se arată în studiul recent.

A avea mai multă activitate a celulelor stem este bună pentru regenerare, dar prea mult lucru bun în timp poate avea consecințe mai puțin favorabile”, spune biologul Omer Yilmaz de la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Ce nu ai voie să mănânci după câteva ore de post

Cercetătorii spun că postul în sine este bun, dar revenirea la alimentație poate fi extrem de nocivă, mai ales dacă se consumă carne arsă. Aceasta poate provoca mutații genetice ce cresc riscul declanșării tumorilor canceroase.

Consumul de carne după post poate introduce în organism mutageni(compuși precum aminele heterociclice) din carnea arsă, care pot provoca mutații genetice, care cresc riscul de cancer.

„Postul este foarte sănătos, dar dacă ai ghinion și te hrănești după un post și te expui la un mutagen, cum ar fi o friptură bine făcută s-ar putea să-ți crești șansele de a dezvolta o leziune care poate da naștere cancerului”, a explicat cercetătorul.

Celulele stem intestinale sunt printre cele mai ocupate din organism, ele divizându-se și crescând în mod constant pentru a reînnoi intestinul la fiecare 5 până la 10 zile.

Acest nivel ridicat de activitate înseamnă, de asemenea, și un risc mai mare de apariție a mutațiilor ce pot declanșa boala.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
turkey 4181647 1280 jpg
cosmin jpg
dovleac jpg
front 1 jpg
sardinia shutterstock 1298190457 jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net