Postul a fost transformat în dietă pentru slăbit

Postul Adormirii Maicii Domnului s-a încheiat, dar câți știu faptul că postul religios  fost transformat într-un stil de viață, printr-o dietă care dă rezultate în lupta cu kilogramele în plus?

Postul intermitent a devenit un stil de viață
Postul intermitent a devenit un stil de viață

Spre deosebire de postul alimentar religios, care impune renunțarea la alimentele de origine animală, postul intermitent, numit și „fasting”, impune o disciplină diferită.

Postul intermitent este mai mult un stil de viață decât o dietă

Mai precis, un program strict și un număr calculat de calorii, pentru a oferi corpului resursele necesare pentru a se alimenta, apoi, timp de repaus și de consumare a nutrienților procesați de organism și nu numai. În timpul postului, corpul va consuma și alte depozite de energie, cum ar fi grăsimile.

Citește și: Rețete delicioase cu urzici de gătit în Postul Sfintei Marii

Prolon România a prezentat, pe Instagram, câteva tipuri de fasting. Evident, oricine decide să testeze un asemenea stil de viață trebuie să solicite și părerea unui medic, întrucât dietele diverse, inclusiv postul religios, pot cauza anumite dezechilibre, în cazul persoanelor cu boli cronice. 

Astfel, cităm două dintre metodele de fasting prezentate. Postul de 24 de ore, numit și metoda eat-stop-eat, adică masă-pauză-masă, presupune postul de la prânzul din prima zi până la prănzul din cea de a doua zi. Se consumă alimente zilnic, dar o singură dată în ziua respectivă.

Programele pot fi personalizate

Conform sursei citate, cel mai bun mod de a aplica această metodă este postul de după cină, urmat de repaus alimentar până la cina zilei următoare.

Există și postul de 36 de ore. Această metodă presupune post pentru o zi și o noapte întreagă, pentru numărul de ore menționat.

În acest caz, se poate posti după cina din prima zi, urmat de pauză alimentară pe întreg parcursul zilei următoare, apoi se reia alimentația în ziua a treia.

Citește și: Mihaela Bilic, recomandare pentru o masă sațioasă, dar sănătoasă! Simplu, ieftin și bun!

Bineînțeles, există mai multe programe de post intermitent, acestea fiind aplicabile în funcție de programul fiecărei persoane interesate. Programele pot fi personalizate ca și meniul servit, de asemenea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net