Postul a fost transformat în dietă pentru slăbit

Postul Adormirii Maicii Domnului s-a încheiat, dar câți știu faptul că postul religios  fost transformat într-un stil de viață, printr-o dietă care dă rezultate în lupta cu kilogramele în plus?

pasta fasole post shutterstock 1798389406 jpg
Postul intermitent a devenit un stil de viață

Spre deosebire de postul alimentar religios, care impune renunțarea la alimentele de origine animală, postul intermitent, numit și „fasting”, impune o disciplină diferită.

Postul intermitent este mai mult un stil de viață decât o dietă

Mai precis, un program strict și un număr calculat de calorii, pentru a oferi corpului resursele necesare pentru a se alimenta, apoi, timp de repaus și de consumare a nutrienților procesați de organism și nu numai. În timpul postului, corpul va consuma și alte depozite de energie, cum ar fi grăsimile.

Citește și: Rețete delicioase cu urzici de gătit în Postul Sfintei Marii

Prolon România a prezentat, pe Instagram, câteva tipuri de fasting. Evident, oricine decide să testeze un asemenea stil de viață trebuie să solicite și părerea unui medic, întrucât dietele diverse, inclusiv postul religios, pot cauza anumite dezechilibre, în cazul persoanelor cu boli cronice. 

Astfel, cităm două dintre metodele de fasting prezentate. Postul de 24 de ore, numit și metoda eat-stop-eat, adică masă-pauză-masă, presupune postul de la prânzul din prima zi până la prănzul din cea de a doua zi. Se consumă alimente zilnic, dar o singură dată în ziua respectivă.

Programele pot fi personalizate

Conform sursei citate, cel mai bun mod de a aplica această metodă este postul de după cină, urmat de repaus alimentar până la cina zilei următoare.

Există și postul de 36 de ore. Această metodă presupune post pentru o zi și o noapte întreagă, pentru numărul de ore menționat.

În acest caz, se poate posti după cina din prima zi, urmat de pauză alimentară pe întreg parcursul zilei următoare, apoi se reia alimentația în ziua a treia.

Citește și: Mihaela Bilic, recomandare pentru o masă sațioasă, dar sănătoasă! Simplu, ieftin și bun!

Bineînțeles, există mai multe programe de post intermitent, acestea fiind aplicabile în funcție de programul fiecărei persoane interesate. Programele pot fi personalizate ca și meniul servit, de asemenea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
sistem rachete nasams Foto EPA EFE
Nicolae Ciuca FOTO Facebook Nicolae Ciuca
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg