Rețete delicioase cu urzici de gătit în Postul Sfintei Marii
Dacă ești în căutarea unor rețete delicioase cu urzici, de post și perfecte pentru Postul Sfintei Marii, ai venit în locul potrivit, căci avem trei rețete perfecte pe care merită să le încerci.
Reteta de urzici cu hrean
Așadar, vom începe cu o rețetă pe care poți să o faci cu doar câteva ingrediente, mai ales dacă se regăsesc în grădina ta sau la cel mai apropiat aprozar.
Ingrediente
1 kilogram de urzici
50 grame făină
4 linguri de ulei de floarea soarelui
2 căței usturoi
600 ml din apa în care au stat urzicile fierte
sare
S-ar putea să-ți placă și: Clătite cu urzici, o alegere sănătoasă pentru micul dejun. Cum le prepari
Mod de preparare
Vom începe prin a curăța urzicile și le vom spăla bine. Ulterior, vom pune la fiert o oală plină cu apă. În momentul în care apa a început să fiarbă, vom adăuga urzicile și le vom pierde aproximativ 10 minute.
Le vom scoate într-o sită și le vom lăsa să se scurgă. În momentul în care acestea sunt moi, le vom toca foarte bine.
Vezi și: Siropul de urzică este un elixir al tinereţii
Vom începe să încălzim uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și vom adăuga 50 de grame de făină.
Vom începe să amestecăm, iar, ulterior, vom adăuga 200 de ml din apa în care au fiert urzicile. Vom amesteca până ce tot lichidul este complet absorbit, după care vom adăuga încă 200 de mililitri.
Vom adăuga urzile și vom pune și 2-3 căței de usturoi pe care-i vom da prin răzătoare sau-i vom toca foarte fin.
Citește și: Mâncare de urzici cu ceapă. Ce ingrediente se mai adaugă
Reteta de urzici cu spanac si usturoi
Ingrediente
spanac
urzici
2 ouă
1-2 fire de ceapă verde
3-4 căței de usturoi
2 linguri de unt
sare
S-ar putea să te intereseze și: O rețetă gustoasă pe zi: Paste cu urzici şi sos pesto
Mod de preparare
Vom începe prin a umple o oală cu apă și cu sare și o vom pune pe foc, până începe să fiarbă. După care, vom începe să curățăm spanacul și urzicile. Le vom spăla bine și le vom trece prin apă rece.
În momentul în care apa din oală începe să fiarbă, vom adăuga spanacul și urzicile și le vom lăsa în apa clocotită timp de 15 minute.
După ce au fiert, le vom scurge și le vom toca. După care, vom topi untul într-o tigaie și vom adăuga usturoi, ceapa și le vom căli.
După care vom pune ouăle bătute bine peste spanac și urzici și le vom amesteca. Adăugăm sare, acoperim cu un capac și mai lăsăm câteva minute la copt.
Reteta de urzici cu orez
Ingrediente
aproximativ 400 grame de urzici necurăţate
O cană jumătate dintr-o cană de orez
1 ceapă
1 ardei gras
1 căţel de usturoi
O jumătate de conservă de roşii cuburi
100 ml de ulei de floarea soarelui
sare
Mod de preparare
Scuturaţi plăntuţele de pământ, căutaţi-le de fire de iarbă , paie sau ce se mai întâmplă să fie printre ele. Da, o să vă urzice, dar nu e chiar ceva de speriat.
Vom spăla plantele și le vom pune într-o oală cu aproximativ 3 litri de apă clocotită la fiert cu puțină sare. Vom continua prin a scurge urzicile, pe care le vom păstra în apa în care au fiert.
După ce s-au răcit, le vom toca mărunt. Continuăm prin a pune într-o cratiță ceapa pe care o prăji, alături de usturoi și ardei, pentru 2-3 minute. Vom continua să adăugăm orezul și le vom lăsa la călit pentru 2-3 minute, iar la final vom adăuga 2 căni și jumătate din apa în care au fiert urzicile.
După ce orezul s-a umflat, vom adăuga urzicile tocate și roșiile, pe care le vom condimenta cu sare, piper și zeamă de lămâie. Dacă e nevoie, vom adăuga și puțină zeamă de la urzici.
Cratița o vom băga la cuptor pentru 30 de minute. După ce e gata, așteptăm să se răcească și se servește, opțional, cu o mămăliguță.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!