Preparatele din planta Coada calului revigorează oasele
Despre ceaiul preparat din planta Coada calului, specialiștii au numai cuvinte de laudă. Din această plantă se prepară infuzii, decocturi, pulberi și tincturi. Aceste preparate sunt apreciate pentru efectele antiseptice și pentru contribuția lor la reducerea acidității gastrice.
Mai mult, s-a constatat că aceste preparate sunt remedii naturiste mult mai eficiente decât medicamentele clasice. De exemplu, decoctul din Coada calului se bea în caz de anemii, în reumatism, gută, bronșite, afecțiuni renale, infecții urinare și chiar în unele afecțiuni cardiace. Studiile specialiștilor au scos în evidență puterea terapeutică a siliciului prezent în compoziția plantei, substanță care ”întinerește și redă mobilitatea articulațiilor”.
Coada calului conține siliciu din belșug, un mineral esențial în producerea colagenului, direct răspunzător de mobilitatea articulațiilor. Totodată, aportul sporit de siliciu, prin administrarea frecventă de Coada calului, alături de un regim vegetarian preponderent crudiform, ajută organismul să depășească mai ușor diversele afecțiuni. Din maceratul preparat din Coada calului, siliciul este asimilat foarte ușor în organism.
Iată cum se prepară maceratul din coada calului
Se folosesc 200 g de Coada calului proaspătă; planta se mărunțește și se acoperă cu 200 ml alcool alimentar de 60 de grade. Ingredientele se lasă la macerat timp de 10 zile; apoi preparatul se strecoară și se toarnă în sticluțe care se depozitează la întuneric. Tratamentul durează trei săptămâni, iar în acest interval se administrează zilnic câte 50 ml de macerat în amestec cu 50 ml de apă plată. Tratamentul se repetă din trei în trei luni. Studiile de medicină experimentală au demonstrat că oasele fracturate se sudează mult mai repede când se administrează acest macerat, deoarece Coada calului, pe lângă valoarea apreciabilă de sililiciu, este bogată și în săruri de calciu și de magneziu.