Principalele beneficii ale uleiului de peşte

Ultima actualizare:

Acizii graşi de tip Omega 3 sunt esenţiali pentru sănătatea ta. Însă poate fi dificil să-i oferi organismului astfel de nutrienţi, prezenţi, în mod natural, mai ales în carnea grasă de peşte. Dacă nu te dai în vânt după peşte, o soluţie ar fi suplimentele cu ulei extras din ţesuturile unor peşti precum heringul, tonul sau macroul.

Pentru a ne păstra mintea şi trupul sănătoase, specialiştii în nutriţie ne recomandă să mâncăm cel puţin o porţie de peşte pe săptămână. În ceea ce priveşte suplimentele cu ulei de peşte, este indicat să nu depăşim 3 grame pe zi.

Hrăneşte muşchii. Numeroase studii au pus semnul egal între scăderea în greutate şi aportul de Omega-3. Asta deoarece grăsimile sănătoase din uleiul de peşte stimulează creşterea şi rezistenţa masei musculare, chiar şi în cazul seniorilor care duc o viaţă sedentară. În plus, uleiul de peşte are şi o acţiune indirectă asupra procesului de slăbire, activând acele zone de la nivelul creierului care controlează pofta de mâncare.

De ajutor împotriva afecţiunilor mentale. Creierul nostru este compus într-o proporţie de aproape 60% din grăsimi, iar mare parte dintre acestea sunt acizi Omega 3. Prin urmare, acizii pe care-i găsim în peşte sunt esenţiali pentru buna funcţionare a sistemului nervos. Studiile arată că persoanele cu diverse afecţiuni mentale au un nivel scăzut de Omega 3, iar un tratament cu suplimente de ulei de peşte nu poate decât să ajute. În ce fel? Reduce riscul dezvoltării unor tulburări psihotice şi estompează unele simptome ale schizofreniei sau ale depresiei bipolare.

O piele mai sănătoasă. Cel mai mare organ al corpului uman este protejat de o barieră hidrolipidică. După cum bine ştiţi, sănătatea şi, implicit, aspectul pielii au de suferit pe măsură ce înaintezi în vârstă, mai ales dacă obişnuieşti să te expui la soare. Acizii graşi Omega 3 îţi ajută pielea să-şi menţină catifelarea şi elasticitatea şi previne, astfel, apariţia ridurilor. În plus, aceste grăsimi benefice conţinute de uleiul de peşte au un efect antiinflamator, atenuând simptomele unor afecţiuni precum psoriazisul şi dermatita.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net