Reguli pentru accelerarea metabolismului. Ce să faci ca să arzi caloriile rapid

Ultima actualizare:

Micul-dejun, hidratarea şi mişcarea sunt cele trei reguli principale care te vor ajuta să-ţi accelerezi metabolismul ca să ardă caloriile rapid. Fie că te lupţi cu kilogramele, fie că îţi doreşti să te menţii în limite normale, ţine cont de următoarele sfaturi!

image

Metabolismul se referă la totalitatea proceselor prin care corpul foloseşte energia. Aceste procese includ respiraţia, digestia, dezvoltarea muşchilor şi asimilarea grăsimii. Iată câteva modalităţi la îndemână pentru a-ţi pune corpul la treabă şi pentru a-l ajuta să te menţii în formă!

Mănâncă lactate

Bogate în calciu şi vitamina D, lactatele ajută la menţinerea şi construirea masei musculare, esenţială unui metabolism puternic. În plus, lactatele slabe conţin multe proteine, care dau efectul termogenetic.

Condimentează-ţi mâncarea

Ardeii iuţi sau alimentele picante şi fierbinţi accelerează metabolismul şi stimulează activitatea sistemului nervos. Un ardei iute creşte rata arderilor cu 20%.

Bea apă

Cercetătorii au arătat că persoanele care beau, zilnic, şase pahare de apă rece ard între cinci şi 100 de calorii pe zi, adică în jur de trei kilograme pe an. Explicaţia: organismul consumă aceste calorii pentru a aduce apa la temperatura corpului. De altfel, totalitatea reacţiilor chimice ale organismului au nevoie de apă. Persoanele deshidratate ard cu 2% mai puţine calorii decât cele care se hidratează corespunzător.

Nu te înfometa

Die­tele drastice şi, mai ales, cele pe termen lung, dereglează metabolismul. Die­ta prin înfometare încetineşte metabolismul, iar organismul ajunge să stocheze energia pentru ”zile negre”. Organismul poate trăi cu cât primeşte. Poate şi cu 200 calorii, şi cu 900. Însă, asta nu înseamnă că se ­pierd şi kilogramele. ­Die­tele restrictive pe termen lung reduc musculatura. Sfatul nutriţioniştilor nu e să mănânci mai puţin, ci mai sănătos, alegând alimente consistente în detrimentul celor bogate în calorii goale (gen pateuri, dulciuri).

Nu sta mult pe scaun

Peste patru ore de stat pe scaun înseamnă că producţia enzimelor care controlează grăsimea şi colesterolul „rău” este redusă la zero. Pentru a activa producţia acestor enzime şi a stimula arderile de calorii, ridică-te din când în când şi plimbă-te câteva minute.

Exerciţii fizice

Singura modalitate prin care poţi arde cât mai multe calorii este antrenamentul care combină atât exerciţii cardio, cât şi de rezistenţă, adică să pui la treabă cât mai multe zone ale corpului. Indicate sunt fandările, exerciţiile cu gantere uşoare, genuflexiuni, săritul corzii şi exerciţii de stretching.

Nici o zi fără proteine

Organismul are nevoie de proteine pentru a ­construi muşchi. Specialiştii recomandă 1 g protei­ne/ kilogram, ceea ce înseamnă că o persoană care are 70 kg va avea nevoie de 70 g de proteine pe zi: o friptură de porc slabă, un ou fiert, un pahar cu lapte şi o felie de brânză slabă de vaci. Alte alimente bogate în proteine sunt nucile, alunele, migdalele, soia şi ciupercile, scrie doctorulzilei.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net