Remedii minune care-i ajută pe pacienți să-și revină după Covid-19: ozon și perfuzii cu vitamina C

Ultima actualizare:

    Ozonarea sângelui, dar și perfuziile cu vitamina C fac parte din tratamentul post Covid-19 la o clinică din BucureștiFotografii: Clinica Eliade
Ozonarea sângelui, dar și perfuziile cu vitamina C fac parte din tratamentul post Covid-19 la o clinică din BucureștiFotografii: Clinica Eliade

Nu există un tratament pentru infecția cu Covid-19, însă, medicii vorbesc despre remedii care dau rezultate după boală. Mulți pacieți rămân cu probleme, astfel că oamenii de știință au găsit terapii care-i ajută: ozon și perfuzii cu vitamina C.

În contextul pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2, comunitatea medicală și științifică globală depun eforturi masive pentru a găsi în timp util o soluție viabilă pentru situația dificilă cu care umanitatea se confruntă deja de mai bine de un an.

Pe acest fond, se afirmă un interes ascendent față de integrarea altor terapii cunoscute alături de tratamentul standard. Printre aceste acestea se numără administrarea sistemică a ozonului și a vitaminei C, ale căror efecte au fost confirmate de către experți.


    Sauna cu ozon, un alt remediu folosit de pacienți
Sauna cu ozon, un alt remediu folosit de pacienți

„Protocoalele terapeutice bazate pe administrarea consecutivă de autohemoterapie și perfuzii cu vitamina C și-au dovedit eficiența, atât în scop profilactic, cât și în convalescența post Covid-19, pentru pacienții din toate categoriile de vârstă, precum și pentru pacienții care prezentau boli cronice asociate”, a explicat Mihai Pascu, medic specialist Medicină Familie și specialist în Ozonoterapie, în cadrul Clinicii Eliade.

Ce este autohemoterapia sau sângele ozonat

Autohemoterapia majoră (AHTM) constă în recoltarea de 50-150 ml (până la 300ml) de sânge venos care se ozonează prin barbotare, ulterior fiind reperfuzat în vena din care a fost recoltat. Această terapie este sigură, dat fiind faptul că, în concentrațiile utilizate de către specialiști, ozonul nu este toxic.

”Eficacitatea acestui tratament în ceea ce privește Covid-19 se datorează faptului că a virusul se încadrează în tipologia virusurilor RNA, despre care se cunoaște că sunt susceptibile la ozon. Ozonul acționează prin prevenirea fuziunii membranei cu celula gazdă, interferând astfel cu replicarea virusului”, precizează specialiștii.

Terapia cu vitamina C este esențială pentru sistemul imunitar

Terapia cu vitamina C se realizează pe cale intravenoasă, deoarece presupune administrarea unei anumite concentrații ale acestei vitamine, iar efectul dorit nu s-ar putea atinge altfel, din cauza ratei scăzute de absorbție asociată cu administrarea orală.

Consensul în lumea științifică este că administrarea vitaminei C intravenos la începutul infecției este esențială pentru ca sistemul imunitar să poată reacționa la patogeni în mod eficient.

Concentrația de vitamina C trebuie apoi monitorizată atent pe parcursul terapiei, existând altfel pericolul unei acute deficiențe, ce poate avea efecte negative asupra organismului, vitamina C fiind fundamentală pentru sistemul imunitar.

Ambele metode au fost introduse drept terapii pentru pacienții Covid-19 de către Clinica Eliade, ca urmare a publicării de studii clinice legate de tratamentul profilactic sau în convalescență.

59 de pacienți au făcut terapie cu ozon și vitamina C

Începând cu luna octombrie 2020, 59 de pacienți, 39 de femei si 20 de bărbați, cu vârste între 18 și 89 de ani  au fost tratați, primind minimum cinci  ședințe săptămânale de AHTM urmate de perfuzii cu vitamina C.

Dintre cei 59 de pacienți, unii dintre ei s-au tratat preventiv pentru creșterea imunității, alții, deși au fost contacți direcți ai unor persoane confirmate pozitiv la testarea RT-PCR nu a fost confirmată prezența virusului.

Iar alți pacienți, care ulterior au fost depistați pozitivi cu infecția nu au dezvoltat simptome sau au avut o simptomatologie extrem de discretă de tipul rinoreei.

„Rezultatele clinice obținute au fost foarte bune, deoarece nici unul dintre cei 52 de pacienți, care au urmat tratamentul pentru imunomodulare, sau pentru alte patologii, nu au dezvoltat forme severe de Covid-19. În cazul pacienților aflați în convalescența post infecție  toți au urmat un tratament de recuperare bazat pe autohemoterapie majoră și perfuzii de vitamina C și au evoluat favorabil, cu remisia treptată a manifestărilor clinice și paraclinice, reziduale infecției”, susține doctorul Mihai Pascu.

Citește și: 

EXCLUSIV Cum se simte Alin Goga, pacientul 37, la un an de când a văzut moartea cu ochii. A stat 31 de zile în spital

Andreea Moldovan: "Ivermectina nu este recomandată în tratamentul infecţiei COVID. Nu luaţi, pentru că nu vă ajută"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net