Remedii pentru bilă leneșă. Ce o pune la treabă
Excesele alimentare duc la încetinirea bilei. Există, însă, câteva remedii naturiste care te vor ajuta să treci peste neplăcerile acestei afecţiuni.
Dischinezia biliară sau, cum i se spune în termeni populari, „bila leneşă“, reprezintă o tulburare funcţională a vezicii biliare. Atunci când alimentaţia este prea bogată în grăsimi, vezica biliară trebuie să elibereze o cantitate mai mare de lichid în tubul digestiv, pentru a favoriza digestia. Acest lucru poate provoca blocarea bilei şi astfel digestia va fi îngreunată. Simptomele sunt reprezentate de durere în partea dreaptă sub coaste, balonare, greaţă, vărsături şi gust amar, fiind necesară excluderea grăsimilor, a prăjelilor, a cărnii tocate şi a mezelurilor, din alimentaţie. Din fericire, pe lângă tratamentul medicamentos, natura îţi pune la dispoziţie cele mai bune remedii pentru a compensa deficienţa funcţională a vezicii biliare!
Rostopasca
Pentru a calma durerile cauzate de contracţiile vezici, prepară un ceai de rostopască. Pune o linguriţă de frunze uscate la 250 de mililitri de apă clocotită, fără a adăuga zahăr. Din ceaiul rezultat, bea treptat în decursul unei zile. Poţi prepara, de asemenea, un amestec de tincturi format din tinctură de rostopască, şovârf şi anghinare. Pune câte o jumătate de lingură din fiecare tinctură în 500 ml de apă. Bea 250 ml din amestec, înainte de masă. Atenţie, acest remediu pe bază de tincturi trebuie consumat în 48 de ore de la preparare!
Pelinul
Ceaiul de pelin stimulează secreţia de bilă şi acţionează ca un antiinflamator şi ca un dezinfectant al tubului digestiv. Prepară o infuzie formată dintr-o linguriţă de plantă peste care torni două ceşti de apă clocotită. Lasă 20 de minute şi strecoară ceaiul. Bea un sfert de ceaşcă de ceai cu 30 de minute, înainte de masă.
Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!