Respecta╚Ťi ceasul biologic ╚Öi ve╚Ťi fi s─ân─âto╚Öi!

simeon stalpnicul png
Un grup care a mâncat un mic dejun generos a pierdut mai mult în greutate Sursa foto: Garbo.ro

Fiind preocupa╚Ťi de starea noastr─â de s─ân─âtate, nutri╚Ťioni╚Ötii din numeroase ╚Ť─âri au realizat numeroase studii care scot ├«n eviden╚Ť─â un lucru semnificativ: Pentru a se men╚Ťine ├«n form─â, organismul uman trebuie s─â se adapteze la propriul ceas biologic.

Pentru a se men╚Ťine ├«n form─â, organismul uman trebuie s─â se adapteze la propriul ceas biologic.  speciali╚Ötilor care se refer─â la orele la care trebuie s─â serveasc─â masa.

Este importantă ora la care servești cina!

Nutri╚Ťioni╚Ötii care au realizat numeroase studii, cu referire  la propriul ceas biologic, sus╚Ťin c─â trebuie respectate orele la care se serve╚Öte masa de sear─â! Aceste repere au leg─âtur─â cu odihna intestinului. ÔÇŁC├ónd m─ân├ónci tot timpul, nivelul insulinei ╚Öi glucozei sunt ridicate tot timpulÔÇŁ, precizeaz─â dr. Ruth Patterson, expert─â ├«n nutri╚Ťie ╚Öi epidemiolog la Universitatea din California, ├«n San Diego. Experta a constatat c─â insulina stimuleaz─â cre╚Öterea, iar prezen╚Ťa constant─â a acesteia ├«n s├ónge favorizeaz─â celulele precanceroase. ├Än privin╚Ťa cercet─ârilor efectuate ├«n cazul femeilor care au supravie╚Ťuit cancerului la s├ón, experta american─â ╚Öi colegii ei au constatat c─â revenirea bolii era mai pu╚Ťin probabil─â la femeile care nu m├óncau cel pu╚Ťin 13 ore pe noapte.    

 S─â nu m─ân├ónci cel pu╚Ťin o jum─âtate de zi

Nutri╚Ťioni╚Ötii recomand─â persoanelor care vor s─â sl─âbeasc─â s─â ÔÇŁ╚Ťin─â postÔÇŁ cel pu╚Ťin o jum─âtate de zi. ├Än acest caz este bine ca persoanele ├«n cauz─â s─â nu m─ân├ónce cel pu╚Ťin 12 ore pe zi: postul  ├«ncepe dup─â masa de sear─â ( orele 18.00 ╚Öi 20.00) ╚Öi se ├«ncheie diminea╚Ťa, la ora 8.00.

 Care sunt consecin╚Ťele  meselor servite la ore nepotrivite

 Un important studiu israelian, realizat ├«n anul 2013, a ├«mp─âr╚Ťit femeile supraponderale ╚Öi obeze ├«n dou─â grupuri. ├Än acest caz, fiecare grup─â consuma acelea╚Öi num─âr de calorii. Totu╚Öi, un grup consuma un mic dejun consistent, un pr├ónz mediu ╚Öi o cin─â modest─â. Al doilea grup lua un mic dejun redus, un pr├ónz mediu ╚Öi o cin─â consistent─â. Nutri╚Ťioni╚Ötii au constatat c─â acel grup care m├ónca un mic dejun generos a pierdut mai mult ├«n greutate ╚Öi avea un metabolism mai s─ân─âtos.

S─â nu mai servi╚Ťi cina la ore t├órzii...

Pe  tema ceasului biologic, un alt studiu realizat ├«n anul 2015  a scos la iveal─â c─â masa de sear─â cre╚Öte nivelul de zah─âr din s├ónge cu 17 la sut─â ├«n compara╚Ťie cu o mas─â identic─â luat─â diminea╚Ťa. Alte cercet─âri pe tema ceasului biologic men╚Ťioneaz─â c─â num─ârul de calorii  arse ├«n timpul digestiei ├«n primele dou─â ore dup─â cin─â scade la jum─âtate ├«n compara╚Ťie cu masa servit─â la micul dejun.

În perioada odihnei intestinului se consumă numai apă

În timpul postului de 12 ore, când intestinul se odihnește, trebuie să se consume doar apă. După aceea, persoanele care vor să slăbească ar putea să bea și alte băuturi, inclusiv cafea.

╚śti╚Ťi c─â ora de mas─â se adapteaz─â la ritmul propriului organism?

 Persoanele care fac parte din categoria matinalilor pot s─â serveasc─â cina la ora 18.00 ╚Öi s─â ╚Ťin─â post p├ón─â la ora 6 diminea╚Ťa. ├Än schimb, persoanele care sunt numite ÔÇŁp─âs─âri de noapteÔÇŁ, care muncesc noaptea, pot servi cina ╚Öi la ora 21.00, dar s─â ╚Ťin─â post p├ón─â diminea╚Ťa la ora 9.00.  

borcea piscina JPG
giulia anghelescu2 png
laura cosoi png
meditate 1851165 1280 (1) jpg
BeFunky collage (34) jpg
gianina corondan tb1000 jpg
foto 1   Miki K Pital jpg
vacanta femeie jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
afisare rezultate bac 2020 jpeg
290925933 5120960811344811 836703657948322245 n webp
Vladimir Putin, la pescuit în bustul gol  (Foto: Reuters) jpeg
vacanta femeie jpg
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png