Reţete de leac cu verdeţuri de primăvară
Aşa cum nu îţi poţi imagina primăvara fără ghiocei, zambile ori lalele, la fel de ternă ţi s-ar putea părea fără urzici, spanac, ceapă verde, leurdă ori lobodă. Aceste verdeţuri sunt „aur verde“ pentru organismul tău, de aceea, învaţă cum trebuie consumate pentru o sănătate de fier.
Spanacul te pune pe picioare după boală
Ştim bine că spanacul era planta-minune care reda puterile lui Popeye Marinarul atunci când îi era mai greu. Spanacul este recomandat în special în tratamentul anemiei, în convalescenţă şi astenie datorită conţinutului bogat de fier, vitamina C, calciu şi magneziu.
Poţi prepara un suc din 1-2 mâini mari de spanac (cu tot cu codiţe), 2 mere mici şi 150 ml de apă, pe care le amesteci în blender. Acest suc este benefic în probleme digestive. Consumul a 1-2 pahare pe zi timp de 2 luni poate „curăţa“ colonul. De asemenea, e bun în lupta cu cancerul ovarian, de prostată, de piele sau de stomac. Clăteşte-ţi ochii cu acest suc atunci când îi simţi uscaţi sau ai senzaţie de mâncărime.
Loboda, remediu în reumatism
Loboda nu creşte de ieri de azi în grădinile româneşti. Ca şi spanacul, este o plantă diuretic-depurativă, remineralizantă şi vitaminizantă, având recomandări terapeutice asemănătoare.
Descoperă pe clicksanatate.ro și alte remedii cu verdețuri de primăvară