Sănătoase, dar periculoase pentru siluetă! Ce băuturi sunt interzise când ții dietă

Ultima actualizare:

    FOTO: Facebook / Cori Grămescu
FOTO: Facebook / Cori Grămescu

S-ar spune că sunt inofensive, însă atunci când esți la dietă, trebuie să le eviți. Ce băuturi nu e bine să consumi atunci când ți-ai propus să dai jos câteva kilograme și cu ce le-ai putea înlocui ne spune nutriționistul Cori Grămescu.

Sucurile cu fructe     

Consumate în exces, pot accentua pofta de mâncare şi chiar accelera creşterea în greutate. Fructele se pot consuma ca atare pentru a-şi păstra aportul de fibre, iar atunci când vi se face poftă de suc de fructe puteți opta pentru limonadă neîndulcită sau apă infuzată, variante mult mai sănătoase şi mai prietenoase cu silueta.

Cafeaua           

Consumată cu frişcă sau sirop poate fi o adevărată bombă calorică. Astfel de băuturi pot ajunge să aibă numărul de calorii echivalent unei prăjituri, iar marea problemă este că de cele mai mute ori cei care le consumă nu le calculează la totalul caloriilor dintr-o zi. Cei care optează pentru cafea cu frişcă sau sirop şi nu pot bea cafeaua simplă trebuie să înlocuiască aceste variante cu cafea cu lapte de migdale sau matcha latte. Însă, mare atenţie! Nu mai mult de o cafea pe zi, deoarece cafeaua aduce un plus de stres organismului, iar consumată în exces poate inhiba procesul de slăbire. 

Smoothie       

Ar trebui şi ele evitate dacă vă doriți să slăbiți. Smoothie-urile sunt greu de estimat caloric şi deseori le trecem cu vederea. Pe lângă fructe şi legume, într-o astfel de băutură regăsim ingrediente sănătoase, însă cu un aport caloric ridicat cum sunt nucile, seminţele, laptele sau laptele vegetal, peste care se adaugă zahăr, miere sau tot felul de siropuri. O astfel de băutură poate să ajungă să aibă peste 500 de calorii. Puteți să consumați ocazional un smoothie făcut din 2 felii de ananas, cu tot cu miezul fibros al fructului care este bogat în bromelaină, puţin ghimbir, castravete, 2-3 fire de ţelină apio, măr, baby spanac, lămâie şi pătrunjel. E o combinaţie gustoasă, nutritivă, care stimulează drenajul şi dă energie cu mai puţin de 300 de calorii. 

Citește și: 

Ce este dieta MIND, noul trend în slăbire. 10 alimente pe care trebuie să le consumi

Dieta 16:8. Cum se ţine, meniu şi câte kilograme poţi slăbi

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 25 februarie sfantul tarasie png
liudmila navalnaia tw5 jpg
car dashboard 2667434 1280 jpg
gloves 4888840 1280 jpg
dubai jpg
pensionari jpg
Gala Premiilor Gopo jpg
trei crime bordel viena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net