Sânzienele, leac pentru bolile sistemului nervos

Ultima actualizare:

    S-a dovedit că infuzia de sânziene macerată la rece are efect sedativ şi este extrem de eficientă în cazul bolilor sistemului nervos.www.clicksanatate.ro
S-a dovedit că infuzia de sânziene macerată la rece are efect sedativ şi este extrem de eficientă în cazul bolilor sistemului nervos.www.clicksanatate.ro

Având calități calmante asemănătoare teiului, sânzienele pot veni în ajutorul tău atunci când vrei să dai un restart corpului, curățându-ți rinichii, căile urinare și ficatul.

Sânzienele sunt plante ce cresc în grădini, la marginea pădurilor, pe câmpii. Se remarcă prin florile de dimensiuni mici, de culoare gălbuie-aurie, dar cu un miros foarte plăcut și cu gust amar. Perioada de înflorire începe odată cu solstițiul de vară, în apropiere de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare numită și Drăgaica, de unde vine și denumirea populară a plantei. În scop terapeutic sunt utilizate florile și rareori frunzele, datorită conținutului de substanțe active importante precum uleiuri volatile, tanini, glucide, saponine și cumarină.

Reglează glanda tiroidă

Ceaiul de flori de sanziene este recomandat în tratarea și diminuarea nodulilor tiroidieni și în normalizarea activității glandei tiroide. Are efect sedativ ușor, antispastic, diuretic, depurativ, antireumatic, laxativ și ușor afrodisiac, fiind de folos și în cazul afecțiunilor aparatului urinar, dar și în tulburările de somn asociate cu menopauza. Cel mai eficient remediu este cel preparat la rece, dintr-o lingură de flori de sânziene la 250 ml de apă, care se lasă 6-8 ore la temperatura camerei. Se strecoară și se bea dimineața pe stomacul gol.

Protejează și curăță rinichii

Sânzienele sunt de folos în tratarea bolilor de rinichi, făcându-i să funcționeze normal, cât și în afecțiunile splinei, ficatului și pancreasului. Se recomandă maceratul, preparat din 2 lingurițe de pulbere de sânziene, lăsate la înmuiat peste noapte într-o jumătate de cană cu apă, după care se filtrează. Se bea înainte de micul dejun, cu 30 de minute înainte, cu înghițituri mici. În cazul infecțiilor renale, poți prepara o infuzie obținută din sânziene, urzică-moartă și splinuță. Se pune 1 lingură la 250 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat 3 minute. Se beau 3-4 căni pe zi, din 2 în 2 ore, cu înghițituri mici.

Recomandate în bolile sistemului nervos

S-a dovedit că ceaiul de sânziene macerat la rece are efect sedativ și este extrem de eficient în cazul bolilor sistemului nervos. Remediile pe bază de sânziene sunt indicate, printre altele, în epilepsie și boala Parkinson. Planta mai poate fi de folos și femeilor aflate la menopauză, cât și celor care au tulburări de somn. Maceratul se obține dintr-o lingură de plantă uscată, care se lasă 6-8 ore într-o cană cu apă, la temperatura camerei. Strecoară-l înainte de a-l bea. Consumă 3 căni pe zi, într-o cură de 2 luni. Dacă este cazul, poți face o pauză de 14 zile și reiei apoi tratamentul.

Află pe clicksanatate.ro în ce alte afecțiuni se recomandă remediile cu sânziene!

Trucuri pentru eliminarea pesticidelor din fructe și legume

«Boala soţului ne afectează relaţia»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net