Scapă de astenie cu verdeţuri
Te simţi moleşit şi fără chef de viaţă? Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, te sfătuieşte să nu te alarmezi deoarece astenia e normală, primăvara, dar îţi dă o soluţie pentru a-i face faţă cu brio.
Supă cremă de verdeţuri preparată fără foc. Preparare: Pune în blender câteva vârfuri de urzică, spanac, păpădie, frunze de rucola, adăugă 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, 2 linguri de iaurt, zeamă de lămâie şi pentru gust mixează şi 2-3 frunze de leurdă, o felie de ghimbir sare şi piper.
Aroma se poate schimba dacă foloseşti frunze de ţelină, pătrunjel, tarhon sau leuştean.
Când sunt omogenizate adăugă o cană de apă. Iaurtul poate fi înlocuit cu diverse tipuri de lapte vegetal cum ar fi lapte de soia.
Dacă doreşti un efect mai cremos înlocuieşte iaurtul cu nuci caju (aproximativ 50 de grame), pe care le macini în blender cu puţină apă, până obţii o cremă şi apoi adăugă verdeaţa.
Indicaţii: astenie, lipsă de vitalitate, stări depresive, afecţiuni hepatice şi ale vezicii biliare, hipertensiune arterială, afecţiuni reumatice, supraponderalitate.
Este un preparat vitaminizant, energizant, remineralizant şi alcalinizant.