Scapă de tuse cu leacuri din plante

Ultima actualizare:

    Mai citeşte azi în  „Click! pentru femei”:Trusele de frumuseţe; Interviu Raluca Arvat
Mai citeşte azi în „Click! pentru femei”:Trusele de frumuseţe; Interviu Raluca Arvat

Dacă nu tratezi tusea chiar din prima zi, poate da complicaţii grave. Cum ai început să tuşeşti, încearcă antitusivele din plante care vindecă şi calmează căile respiratorii. Revista „Click! pentru femei" îţi spune ce te ajută.

Tusea nu este o boală, ci un simptom al diferitelor afecţiuni respiratorii. Este un act reflex de apărare a organismului împotriva bacteriilor sau a virusurilor care irită căile respiratorii. Dacă nu o combaţi corect, tusea poate deveni cronică şi se vindecă mult mai greu.

 Pentru tusea seacă: nalbă

Ceaiul din rădăcină de nalbă de cultură sau siropul preparat din această plantă este bun pentru tusea însoţită de durerile în piept. Taninul şi flavonoidele pe care le conţine rădăcina de nalbă au un efect calmant, antiinflamator şi emolient asupra mucoasei. Un ceai preparat din două linguriţe de rădăcină de nalbă de cultură şi o cană de apă, băut de trei ori pe zi, îţi va calma durerea din piept şi va atenua episoadele de tuse.

Pentru tusea productivă: cimbru

Această iarbă aromatică pe care o găseşti mai degrabă în bucătărie este un excelent remediu pentru tuse. Două substanţe active din cimbru, thymolul şi carvacrolul, au efect antimicrobian, dezinfectant şi expectorant. Infuzia o prepari ca de obicei. Dacă vrei să prepari sirop de cimbru procedezi aşa: tai mărunt două legături de cimbru şi torni peste 1 l de apă clocotită. Laşi aşa până a doua zi când strecori lichidul, îi adaugi 1 kg de zahăr şi-l fierbi până se leagă. Iei câte o linguriţă de sirop de 3-5 ori pe zi.

Pentru tusea cronică: plămânărica

Acidul salicilic şi vitamina C pe care le conţine calmează atât tusea seacă, cât şi pe cea productivă. Aceste substanţe au efect antispastic, calmant, analgezic şi expectorant. Prepară-ţi un ceai din trei linguriţe de plămânărică şi o cană de apă şi bea-l călduţ de trei ori pe zi. E important să-l bei călduţ, nu fierbinte, pentru că lichidele fierbinţi irită căile respiratorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net