Semne care te trimit la medic

image
Atacul vascular cerebral se manifestă de obicei prin dureri de cap

„Ignor disconfortul şi va trece.” De câte ori nu ai avut o astfel de reacţie în faţa unei ameţeli sau a unei dureri în piept? Deşi unele simptome par banale, corpul te avertizează că ai putea avea o boală. Află ce afecţiuni pot ascunde următoarele semne!

Dureri intense de cap

Atacul vascular cerebral sau o tumoare pe creier se manifestă de obicei prin dureri puternice de cap. În plus, dacă durerea de cap este însoţită de ameţeală, tulburări de vedere, ţiuit în urechi şi de o stare de nervozitate poate fi un semn că ai hipertensiune arterială. Deşi acest disconfort apare şi atunci când eşti stresat sau ai răcit, ar fi bine să nu îl ignori şi să faci o vizită medicului de familie.

Ameţeli inexplicabile

Dacă ai frecvent ameţeli, aparent fără motiv, poate fi un semn că ţi-a scăzut nivelul tensiunii arteriale, că ai anemie sau că ai făcut o criză hipoglicemică. Ameţeala apare şi în cazul unei boli digestive, al unei encefalite (inflamare a creierului) sau dacă suferi de diabet. În orice caz, ameţeala este un semnal că în organism există unele dezechilibre.

Ganglioni inflamaţi

Ganglionii sunt primii care te avertizează de prezenţa unei infecţii în organism. Îi poţi simţi la palpare pe gât, în jurul urechilor, sub mandibulă, în zona axială şi în cea inghinală. În mod normal, aceştia au un diametru de aproximativ un centimetru şi uneori sunt palpabili, fără ca acest lucru să fie un motiv de îngrijorare. Însă dacă depăşesc această dimensiune, dacă sunt dureroşi sau sensibili la atingere poate fi indiciul unei viroze respiratorii puternice, al unei infecţii sau al prezenţei unei tumori maligne.

Vezi care sunt celelalte semne care te trimit la medic pe clicksanatate.ro.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
woman 4214744 1920 jpg
prodan (2) jpg
visarion alexa
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Militari americani şi români antrenându-se, la Babadag
Ozana Barabancea Foto Antena 1jpg
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati