Semnele de la nivelul picioarelor care pot indica două boli grave. Medicii trag un semnal de alarmă

Sezonul cald poate produce câteva schimbări în organismul nostru. De exemplu, s-ar putea să observi că gleznele tale devin mai umflate decât în mod normal, acest fenomen fiind cunoscut ca edem, din punct de vedere medical. Ei bine, edemul poate fi și un semn de avertizare pentru două boli grave.

Picioarele umflate pot indica două boli grave / Sursă foto: Pixabay
Picioarele umflate pot indica două boli grave / Sursă foto: Pixabay

Edemul se manifestă prim umflarea picioarelor, gleznelor și multe alte schimbări la nivelul pielii, cum ar fi culoarea, strălucirea, rigiditate sau adâncituri care se văd atunci când apeși pe piele. Ei bine, trebuie să știi că, de cele mai multe ori, aceste simptome indică două boli grave: insuficiența cardiacă și ficatul gras.

Ficatul gras și insuficiența cardiacă, două boli provocate în urma edemului

Ficatul gras se numără printre bolile care nu prezintă simptome la început, ceea ce înseamnă că poate rămâne nedescoperită ani la rând. În acest caz, boala poate progresa spre ciroză și poate ajunge în ultimul stadiu, care duce la insuficiență hepatică sau chiar deces. Umflarea picioarelor, gleznelor și abdomenului pot fi simptome ale cirozei, iar potrivit medicilor acestea mai pot fi însoțite de îngălbenirea pielii, icter, mâncărime și umflături la nivelul picioarelor sau abdomenului.

Deși puțini aveau habar, umflarea picioarelor și gleznelor poate indica insuficiența cardiacă. Potrivit Mayo Clinic, aceasta poate determina camerele inferioare ale inimii să nu mai pompeze sângele în mod eficient. Astfel, sângele poate stagna în picioare și provoacă edem. Specialiștii susțin că edemul la nivelul gleznelor și picioarelor reprezintă unul dintre cele mai des întâlnite semne de insuficiență cardiacă.

Alte simptome care indică insuficiența cardiacă

Pe lângă edem, alte semne care indică insuficiența cardiacă sunt: dificultăți de respirație după activitate sau în repaus, ori atunci când stai întins sau te trezești noaptea, simțind nevoia sa îți reglezi respirația.

Medicii trag un semnal de alarmă și recomandă vizita la un specialist atunci când vă confruntați cu astfel de stări și simptome.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
image png
interviu de angajare jpeg
bani pixabay jpg
pepeni de dabuleni jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (8) jpg
Thailanda pixabay jpg
Orez cu legume  Sursa foto shutterstock 2134519827 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net