Povestea femeii care s-a născut cu patru picioare. Cine a fost Josephine Myrtle Corbin

Ultima actualizare:

Josephine Myrtle Corbin este numele femeii care a lăsat cu gura căscata o lume întreagă. Ea s-a născut cu patru picioare și a fost atracția principală la un circ. Mai mult, deși majoritatea ar crede că a dus o viaţă plină de suferinţă din pricina celor două membre inferioare în plus, având și două vagine cu două utere, Josephine s-a căsătorit cu un medic și a adus pe lume cinci copii.

Josephine Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare / Foto: Colaj captură video
Josephine Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare / Foto: Colaj captură video

În anul 1889, cazul lui Josephine Myrtle Corbin apărea consemnat în revista „British Medical Journal”. Acela a fost momentul în care lumea întreagă a început să vorbească despre „femeia cu patru picioare”. Născută pe 12 mai 1868, în statul american Tennessee, micuța Josephine avea un bazin lat, patru picioare și două vagine cu două utere. Cele două membre inferioare în plus aparțineau geamănului ei parazit, o anomalie care apare atunci când un făt este „înghițit” de altul.

La vârsta de 14 ani, în anul 1882, a semnat un contract cu o companie de circ, fâcând parte din cea mai spectaculoasă producție de circ a vremii. Tatăl ei și-a dat seama de potențialul ei pentru publicitate și foloase materiale și a pregătit broșuri promoționale, cât și reclame în ziare pentru ca oamenii să vină să o vadă.

De-a lungul timpului, a devenit extrem de populară. Boala de care suferea îi aducea câștiguri măricele: 450 de dolari pe săptămână, o sumă mult mai mare dacă ar fi să calculăm banii de astăzi.

Josephine și-a găsit un soț și a avut cinci copii

Deși pare greu de crezut, în ciuda celor două picioare în plus, Josephine Myrtle Corbin a reușit, la vârsta de 19 ani, să–și găsească un soț, un student la medicină, pe nume James Clinton Bicknell. La doar câteva luni de căsătorie, a rămas însărcinată. Surprinzător a fost faptul că embrionul s-a dezvoltat în uterul stâng, deși ea „folosea” vaginul drept.

Din nefericire, prima sarcină a fost complicată și a trebuit întreruptă, însă, trei ani mai târziu, a născut o fetiță. În total, femeia și soțul ei au avut împreună cinci copii, patru băieți și o fată. După două decenii în care a stat departe de ochii curioșilor, a devenit din nou o senzație.

Josephine s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani, în anul 1928, din cauza unei infecțiuni streptococică la o rană de pe piciorul din extremitatea dreaptă. Pe 6 mai, sicriul ei a fost îngropat și acoperit cu beton. Diverși membri ai familiei au stat vigilenți asupra mormântului până când betonul s-a uscat, o măsură de precauție suplimentară pentru a împiedica tâlharii de morminte să-i fure cadavrul. De asemenea, mai mulți medici și colecționari privați au oferit bani pentru corpul ei, relatează Atlas Geografic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net