Sexul te scapă de răceală


    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Sexul este cheia unui organism sănătos, cel puţin aşa susţin sexologii americani. Nu este doar un mod extrem de plăcut să-ţi petreci timpul cu partenerul de viaţă. Sexul are numeroase beneficii şi asupra sănătăţii.

Întăreşte sistemul imunitar. Persoanele care fac sex se îmbolnăvesc mai rar, este rezultatul uni studiu al Universităţii din Chicago. Cei care au parte de orgasme luptă cu succes împotriva infecţiilor virale, cauzate de germeni şi viruşi.

Elimină stresul. Când o persoană are orgasm, creierul eliberează oxitocina în sânge, un hormon responsabil pentru starea de bine. În plus, s-a constatat că atunci când femeile au orgasm, o parte a creierului, responsabilă cu anxietatea, are o activitate scăzută.

Atenuează durerea. Acest efect este rezultat ca urmare a creşterii nivelului oxitocinei şi al endorfinelor. Foarte multe persoane au observat o ameliorare a simptomelor dureroase după sex. 

Protejează inima. Experţii americani au studiat 918 bărbaţi care au probleme cardiace. Ei au descoperit că cei care au mai mult de două orgasme pe săptămână au şanse să trăiască mai mult decât cei care au avut mai puţin de două orgasme.

Previne cancerul de prostată. Ejaculările frecvente, în special la bărbaţii trecuţi de 20 de ani, pot reduce semnificativ riscul de apariţie a cancerului de prostată mai târziu, în timpul vieţii adulte.

După sex se doarme mai bine. Este tot o consecinţă a eliberării oxitocinei ca urmare a stimulării sexuale şi a orgasmului. Oxitocina poate induce somnul şi îi poate creşte foarte mult calitatea. 

Modelează silueta. Într-o partidă de sex, se ard cel puţin 200 de calorii într-o partidă. Sexul reprezintă cea mai bună metodă de menţinere a siluetei sau de pierdere în greutate.

cub monica anghel png
Brad Pitt (5) jpg
Horoscop dragoste webp
andreea esca 6 png
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
cub miki k pital png
FotoJet (2) jpg
viktor orban ungaria shutterstockfoto 850x567 jpg
Capture JPG
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg