Sfaturi de la Cori Grămescu: Câtă apă trebuie să bem în funcție de greutatea noastră

Ultima actualizare:

    Hidratarea este importanta pe vreme canicularaFOTO: Unsplash.com
Hidratarea este importanta pe vreme canicularaFOTO: Unsplash.com

Cu toții știm că trebuie să bem cel puțin doi litri de apă pe zi pentru a ne hidrata. Însă acum, când zilele caniculare ne pun la încercare organismul, avem nevoie de mai multe lichide pentru a funcționa în parametrii normali. Expertul în nutriție și fitness, Cori Grămescu ne dă câteva sfaturi care ne ajută să nu ne deshidratăm în zilele toride.

Putem obține hidratare din apă sucuri naturale, ceaiuri dar și fructe și legume. Important este să nu uităm să consumăm lichide cât mai des posibil.

”Hidratarea corectă este esențială pentru buna funcționare a organismului nostru și ne ajută să avem o digestie bună, un sistem imunitar puternic și o funcționare corectă a sistemului circulator. În sezonul cald, organismul simte nevoia unui consum mai mare de apă și, de aceea, sunt foarte atentă să mă hidratez corect”, scrie Cori Grămescu pe pagina ei de Facebook.

Trucuri pentru hidratare de la Cori Grămescu

Experta în nutriție a dezvăluit câteva trucuri prin care reușește să își mențină corpul hidratat și să se bucure de o alimentație echilibrată, care îi dă energia necesară pentru a face față unei zile agitate.

”Primul pas este să beau mai multa apă decât de obicei, dar un truc foarte bun pentru a-mi menține organismul în parametri optimi de funcționare este să integrez în alimentația mea alimente integrale, bogate în apă. Acestea au o densitate mare de nutrienți și conțîn puține calorii. În plus, ele asigură un context nutrițional benefic pentru sănătatea noastră”, precizează Cori Grămescu.

Ea spune că, ori de câte ori poate, mănâncă atât la mesele principale, cât și la gustările de peste zi, preparate simple cu ingrediente naturale, fie gătite în casă, fie cumpărate.

 ”Cred că e util să ne adaptăm alegerile alimentare nu doar regulilor nutriției sănătoase, ci și programului nostru din ziua respectivă, pentru a ne menține o stare generală de echilibru. Din fericire, eu având un program destul de activ, găsesc foarte multe variante de preparate sănătoase, gustoase și ușor de mâncat în magazinele alimentare, de la iaurturi la salate și mâncare gătită deja preparată”, a mai scris Cori Grămescu pe pagina ei de Facebook.

Experta a mai precizat că necesarul de apă din corpul nostru este asigurat la un aport de 40-44 ml de apă/kilogram corp. ”Eu reușesc să mi-l asigur din apă, sucuri naturale de legume și fructe, supe și alimente bogate în apă, precum: castraveții, salata iceberg, țelină, ridichile, roșiile, ardeiul gras verde, conopida, pepenele, spanacul, căpșunile, broccoli, grapefruit, portocală, zmeură, caise, prune, mere, pere, struguri, cireșe, zucchini ș.a.m.d”, a mai arătat Grămescu.

Și medicii transmit că în zilele caniculare trebuie să ne hidratăm intens chiar dacă nu simțim senzația de sete și chiar dacă stăm la umbră.

Citește și:Ce trebuie să știm despre hidratare în zilele caniculare

7 sfaturi ca să te menţii hidratat în zilele toride

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net