Sfaturi pentru o alimentaţie cu adevărat sănătoasă

Ultima actualizare:

    Legumele proaspete oferă organismului surplusul de vitamine şi minerale de care are nevoie
Legumele proaspete oferă organismului surplusul de vitamine şi minerale de care are nevoie

Nutriţia este unul dintre subiectele cel mai des abordate în discuţiile despre un stil de viaţă sănătos, dar foarte multe persoane dau greş în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă pentru că au prea multe reguli şi totul pare prea complicat, potrivit huffingtonpost.com.

Experta în nutriţie Cynthia Sass spune că o metodă simplă pentru un regim alimentar sănătos este aceea de a urma o serie de reguli simple, cum ar fi includerea fructelor şi legumelor în meniul fiecărei mese de peste zi.

Pe lângă creşterea aportului de vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre, consumul de fructe şi legume de cel puţin cinci ori pe zi este legat de un risc scăzut de instalare a unei serii de boli croncie, precum maladiile cardiovasculare şi unele tipuri de cancer. În plus, fructele şi legumele pot lua locul unor alimente mult mai bogate din punct de vedere caloric, ceea ce ajută la menţinerea unei greutăţi normale, informează huffingtonpost.com.

Apa, principal băutură de peste zi

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Nutrition, persoanele care consumă, în general, mai multă apă, în detrimentul sucurilor, băuturilor alcoolice şi a celor acidulate, tind să aibă o dietă mai sănătoasă, inclusiv mai bogată în fibre şi mai săracă în zahăr, şi să consume mai puţine alimente foarte bogate în calorii. Pe lângă faptul că menţine un nivel al hidratării sănătos, apa ar putea fi de ajutor în slăbit, scăzând apetitul şi crescând nivelul metabolismului.

Consumă cereale integrale

Cynthia Sass spune că este indicat consumul de cereale şi produse derivate din cereale integrale, în detrimentul celor foarte rafinate. Cercetările arată că o dietă bogată în cereale integrale este legată de un risc mai mic de boli cardiovasculare, cancer, diabet şi obezitate, iar acest lucru s-ar datora conţinutului mai mare de fibre, care ajută la tranzitul intestinal, menţine sentimentul de saţietate mai mult timp şi ajută la reglarea nivelului glicemiei şi al insulinei din sânge.

Renunţă la dulciuri!

Renunţarea la dulciuri este poate unul dintre lucrurile cel mai greu de făcut când vine vorba despre a începe o dietă. Sfatul nutriţionistei americane este ca renunţarea să se facă treptat şi nici măcar nu trebuie să fie definitivă. Cynthia Sass a spus că moderaţia este cheia unei diete uşor de ţinut şi sănătoase în acelaşi timp. Experta spune că cel mai uşor este ca persoanele care ţin dietă să renunţe treptat la produsele procesate foarte bogate în zahăr, dar să le includă în meniu când şi când, în cantităţi mici, pentru a satisface pofta şi a menţine un echilibru psihologic necesar urmării unui regim alimentar sănătos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net