Și tu dormi cu șosete? Ce efecte are asupra organismului purtarea șosetelor în timpul somnului!

Ultima actualizare:

Vrei să ai un somn odihnitor? Dacă nu porți încă șosete atunci când dormi, ar trebui să vezi beneficiile somnului cu șosetele în picioare. O parte dintre noi purtăm șosete în timpul somnului, dar câți dintre noi cunoaștem beneficiile acestui obicei.

Somnul cu șosete în picioare are un efect benefic. Sursa foto: Thought Catalog/UnSplash
Somnul cu șosete în picioare are un efect benefic. Sursa foto: Thought Catalog/UnSplash

Poartă șosete în timpul somnului: ce efect are acest obicei asupra organismului?

De-a lungul timpului, oamenii de știință și specialiștii în domeniul sănătății au observat numeroasele beneficii pe care le au purtatul șosetelor în timpul somnului asupra asupra sănătății noastre.

Iată și: Nu poți să dormi? Iată afecțiunea ce-ți cauzează insomniile

Purtarea șosetelor ne menține picioarele calde. În felul acesta, vasele noastre sanguine se dilată și încep să distribuie căldură în tot corpul, pregătindu-l astfel de somn. Cu alte cuvinte, vom adormi mai repede.

Potrivit unui studiu publicat în "International Weekly Journal of Science", dacă dormi cu șosetele în picioare vei reuși să adormi mai repede decât în mod normal.

Menținerea acestei temperaturi inclusiv pe întreaga durată a somnului, va face ca corpul nostru să se relaxeze și mai mult, deci vom beneficia automat de un somn mai odihnitor.

Vezi și: Modul în care folosești telefonul poate să afecteze calitatea spermei. Ce greșeli trebuie să eviți

Pe lângă beneficiile asupra somnului, cercetătorii au observat și alte avantaje pe care le are purtarea șosetelor și  asupra sănătății noastre.

Astfel, purtarea șosetelor pe timp de noapte poate ajuta la prevenirea unui atac cerebral prin menținerea picioarelor calde și a circulației sângelui, dar și scăderea șanselor de a face un atac Raynaud. Boala Raynaud apare atunci când zonele afectate ale pielii, de obicei degetele de la picioare și degete, pierd circulația și încep să bată sau să se umfle.

Mai citește și: Verdict: Uite de câte ore de somn ai nevoie ca să rămâi sănătos

Asigurați-vă că șosetele pe care le purtați sunt moi, confortabile și nu prea voluminoase, pentru a putea asigura circulația corespunzătoare a sângelui și totodată să preveniți supraîncălzirea picioarelor.

Specialiștii recomandă purtarea șosetelor  din fibre moi naturale, cum ar fi lână merino sau cașmir, și ne sfătuiesc totodată să renunțăm la cele din fibre artificiale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nemo a  câștigat Eurovision pentru Elveţia cu The Code  Foto X ESC Discord jpg
image
image
image
image
image
image
Bucureștiul VEchi jpg
preot freepik jpg
foto jpg
Nemo Eurovision 2024 jpg
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net