Modul în care folosești telefonul poate să afecteze calitatea spermei. Ce greșeli trebuie să eviți

Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu recent, modul în care utilizezi telefonul poate afecta semnificativ calitatea spermei. Este vorba de o greșeală pe care o fac majoritatea bărbaților, iar oamenii de știință trag un semnal de alarmă cu privire la acest fenomen. 

Modul în care folosești telefonul poate să afecteze calitatea spermei. Ce greșeli facem
Modul în care folosești telefonul poate să afecteze calitatea spermei. Ce greșeli facem

Cercetătorii din Israel au descoperit că utilizarea frecventă seara a dispozitivelor cu ecran digital, precum telefonul, tableta, laptopul, este direct corelată cu numărul de spermatozoizi din lichidul seminal. 

Oamenii de știință de la Centrul Medical Assuta din Tel Aviv susțin că utilizarea dizpozitivelor digitale înainte de culcare contribuie semnificativ la reducerea concentrației spermatozoizilor. În special, utilizarea smartphone-ului seara, utilizarea tabletelor și utilizarea televizorului seara au fost toate corelate cu o scădere a concentrației spermatozoizilor, consideră doctorul Amit Green cel care a condus studiul. 

Citește și: Studiu: de ce nu ar trebui să dormi niciodată cu TV-ul aprins! Risc de moarte prematură

Studiu a dovedit că există într-adevăr o asociere între expunerea seara la ecranele care emit lumină și calitatea slabă a spermei.

Studiul a examinat 116 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 59 de ani, care au fost supuși unei evaluări, la o unitate de fertilitate din Israel. După ce au completat chestionare detaliate despre variabilele demografice, de sănătate și de somn, precum și despre expunerea lor zilnică la dispozitivele media digitale, bărbații au fost trimiși la un laborator pentru a li se recolta mostre din materialul seminal, notează EverydayHealth.com.

Concluziile studiului cu privire la calitatea spermei

Concluziile studiului au relevat că bărbații care au avut un somn liniștitor și nu au utilizat dizpozitive cu ecrane digitale înainte de culcare aveau un număr mai mare de spermatozoizi și o motilitate mai bună a spermatozoizilor, în timp ce bărbații care au folosit telefonul sau tableta înainte de culcare, au avut un somn mai agitat și analizele lor au arătat un număr redus al spermatozoizilor și al procentului de spermatozoizi mobili.

Află și: Sfaturi 100% pentru bărbați! Vrei să-ți îmbunătățești viața sexuală? Tehnici care te duc în extaz

Consecințele luminii albastre emise de ecranele digitale asupra sănătății

Acest nou studiu din Israel sugerează că scăderea calității spermei poate fi asociată cu expunerea seara și pe timp de noapte la lumina cu lungime de undă scurtă (SWL) care este emisă de ecranele dispozitivelor digitale. Cercetările anterioare au arătat că expunerea de seară la la lumina albastră a dizpotivelor digitale inhibă secreția de melatonină, un hormon produs de glanda pineală din creier, care îi face pe oameni să aibă un somn sănătos pe timpul nopții. Ca urmare, expunerea la lumina ecranelor digitale seara poate avea un impact negativ asupra calității somnului, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net