Băutura de vară care are beneficii uriașe pentru sănătate! Te poate costa doar 2 lei

Ultima actualizare:

O băutură consumată des de români poate avea beneficii uriașe pentru sănătate. Influențează pozitiv flora intenstinală, menține inima sănătoasă și costă doar câțiva lei. Băutura este preferată de români mai ales pe căldurile devastatoare înregistrate vara.

O băutură preferată de români te face să fii mai sănătos
O băutură preferată de români te face să fii mai sănătos

Această băutură nu e un secret pentru nimeni, dar ce reprezintă o necunoscută este faptul că ea poate creşte varietatea de bacterii benefice din organism, atunci când este folosită fără exces. Vă spunem imediat și ce cantitate trebuie să consumați (ea diferă de la femei la bărbați).

Ca să închidem suspansul vă spunem că berea „cea de toate zilele” oferă un ajutor incredibil organismului. Cheia, ca în orice lucru, este moderația. Un studiu internațional, recent publicat de către ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry, arată că un consum moderat de bere este benefic pentru intestin, influențând pozitiv flora intestinală.

Citește și Burta de bere – mit sau realitate? Ce spune specialistul

Berea are beneficii uriașe asupra organismului? Băutura e consumată în exces pe timpul verii

Berea are un rol important pentru sănătate
Berea are un rol important pentru sănătate

Berea este o băutură naturală obținută printr-un proces de fermentare. Integrată într-un stil de viață sănătos, ea poate reduce riscul de apariție a mai multor boli cronice.

Vezi și Surpriză pentru români! Consumul moderat de bere poate reduce riscul de demență

Această băutură poate oferi organismului beneficii, fiind alcătuită din ingrediente 100% naturale: apă, în proporție de peste 90%, cereale, hamei și drojdie. Bineînțeles, e nevoie să avem o alimentație cât mai echilibrată în viața de zi cu zi.

Câtă bere e bine să consumăm?

Berea are benefiicii pentru sănătate
Berea are benefiicii pentru sănătate

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul moderat de bere este de 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați, spune dr. Alin Popescu, secretar general al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Așadar, veștile nu sunt foarte bune, în condițiile în care vara, uneori, se mai uită numărul sticlelor consumate.

„Berea oferă numeroase beneficii organismului, hidratează, poate ajuta la menținerea unei greutăți optime, are proprietăți antioxidante și neuroprotectoare datorită melatoninei și conține vitamine și minerale, datorită ingredientelor naturale din care este fabricată”, precizează dr. Alin Popescu, potrivit Antena 3.

Berea este băutura de vară care are un rol important pentru sănătate! Ce beneficii are?

Dacă se păstrează doza recomandătă (330 ml/zi pentru femei și respectiv 660 ml/zi pentru bărbați), poate crește diversitatea bacteriilor intestinale, iar acest lucru este excelent pentru organism.

Un alt aspect important este faptul că menține inima sănătoasă. Unul dintre mineralele pe care îl regăsim în compoziția berii este potasiul, cunoscut pentru susținerea activității cardiace.

Berea consumată moderat poate contribui la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare. Totodată, această băutură are un rol uriaș pe timpul verii. De exemplu, berea fără alcool poate fi o bună opțiune de hidratare în anotimpul cald.

În plus, berea este recomandată după efort fizic. Băutura poate furniza organismului minerale și antioxidanți, substanțe care ajută corpul să se refacă mai repede. Ea poate contribui la atenuarea senzației de oboseală musculară. Așadar, cu moderație, berea poate fi o minune pentru organism și pentru sănătate, mai ales pe timpul verii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net