Slăbeşte cu «dejunul elveţian»

Ultima actualizare:

    Acest dejun vă oferă o modalitate de a consuma făina integrală fără să o fierbeţi înainte
Acest dejun vă oferă o modalitate de a consuma făina integrală fără să o fierbeţi înainte

Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, vă propune astăzi o reţetă ideală pentru detoxifierea organismului şi pentru reglarea greutăţii: dejunul elveţian.

Acest dejun vă oferă o modalitate de a consuma făina integrală fără să o fierbeţi înainte. În plus, fructele adăugate îi vor completa valoarea nutriţională. Ingredientele pentru o porţie sunt: 2-3 linguri  de făină proaspătă de grâu integral, 5 linguri de apă, 1-2 linguri de zeamă de lămâie, 15-20 g fructe uscate, 100 g mere proaspăt rase şi orice alte fructe de sezon bine coapte, o lingură de nuci măcinate, migdale sau alune, scorţişoară sau cuişoare. Seara, se pune făina într-un castron, se adaugă 3-5 linguri de apă şi se lasă la temperatura camerei (20 grade Celsius) până a doua zi dimineaţa. În alt vas se pun la înmuiat fructele uscate (smochine, stafide, curmale, prune uscate), tăiate în două, dacă este cazul.

A doua zi, amestecaţi conţinutul celor două vase şi adăugaţi cele două linguri de suc de lămâie. Adăugaţi apoi cele 100 g mere rase, pere sau orice alte fructe de sezon bine coapte, zdrobite sau tăiate. Pudraţi acest amestec cu nucile, migdalele sau alunele pisate. Se poate adăuga, după gust, o linguriţă de miere şi se poate condimenta cu scorţişoară, vanilie, nucşoară sau cuişoare. Este important să radeţi merele chiar înainte de a le încorpora în amestec, pentru a evita oxidarea. Folosiţi o răzătoare din plastic sau din sticlă, pentru că pulpa mărului trebuie să rămână albă. Prin urmare, dejunul va fi siropos, dar nu lichid.

De ce e bun

- Dă saţietate pentru cel puţin patru ore.- Vă veţi sătura cu porţii mai mici.- Tratează constipaţia, factor principal al autointoxicării.- Alungă oboseala şi epuizarea.- Îmbunătăţeşte performanţele fizice şi intelectuale.- Redă supleţea şi vitalitatea părului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masa de pranz la serviciu la restaurant cu colegii mancare sanatoasa 0 jpeg
diabet jpg
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net