Slăbeşte mâncând! Iată ce alimente sunt recomandate!

Ultima actualizare:

Anumite fructe, legume, mirodenii sau condimente necesită pentru digerarea lor un consum mai mare caloric decât conţin ele însele. De exemplu: 100 grame de ananas conţine 30 calorii, dar pentru a fi digerate, organismul nostru consumă 60 calorii.

Făcând un calcul simplu, avem un câştig de -30 calorii. Aşadar, slăbim mâncând! Prin urmare, alimentele care au calorii negative sunt extrem de utile în diete, pentru proprietatea lor de a arde natural grăsimile.

Ce nu ne îngraşă

FRUCTE: ananas, mere, pere, grapefruit, lămâi, mandarine, portocale, zmeură, căpşuni, pepene roşu, pepene galben;

LEGUME: ţelina, morcovi, broccoli, varză, conopidă, spanac, laptuci, sparanghel, sfeclă, andive, roşii, castraveţi, ardei gras, ceapa, ardei iute;

CONDIMENTE: pătrunjel, busuioc, cuişoare, salvie;

MIRODENII: menta, cimbru, tarhon, usturoi, leuştean.

Este foarte important de ştiut faptul că aceste alimente nu pot fi consumate oricum şi oricând. Ele necesită un anumit timp de digerare corespunzător şi, mâncate haotic şi în anumite combinaţii pot avea efect invers.

Mai clar, nu putem mânca non-stop aceste alimente mizând pe faptul că au calorii scăzute şi vom slăbi. Trebuie respectat un program strict de masă (orele între mese la fel), iar combinaţiile dintre alimente trebuie să fie optime. De asemenea, trebuie să ţinem cont de faptul că nu ne putem hrăni doar cu fructe şi legume.

Alimentele care au calorii (legumele) se pot combina cu carne, brânză, ouă şi se pot folosi drept ingredient pentru supe, ciorbe sau salate.

Fructele, însă, se consumă doar în combinaţie cu alte fructe. Excepţie face doar pepenele roşu, singurul fruct care nu se combină cu alt fruct, se consumă, de obicei, pe stomacul gol sau la un interval rezonabil de la o altă masă (2 - 4 ore).

4 sfaturi importante

Dacă doreşti o scădere ponderală mergând pe principiul alimentelor cu calorii scăzute, introduce treptat în meniul tău alimentele amintite.

- Nu abuza de crudităţi deoarece vă pot crea neplăceri în sfera digestivă;

- Prepară legumele la aburi sau grătar şi nu vă sfiiţi să adăugaţi din belşug condimente, mirodenii;

- Încercaţi să consumaţi fructe şi legume de sezon, de preferat autohtone;

- Bea minimum 2 litri apă plată/zi (Atenţie: în aceşti 2 litri NU se iau în calcul alte băuturi cum ar fi: cafeaua, ceaiul, supa etc). Nu consuma apă în timpul mesei sau imediat după (lăsaţi să treacă minim 15 minute).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net