Soluții naturale în caz de arsuri solare

Ultima actualizare:

Vacanţa înseamnă relaxare, odihnă, soare şi răsfăţ! Dacă n-ai fost suficient de prudentă şi ţi s-a înroşit pielea, iată câteva trucuri pentru a scăpa rapid de starea de disconfort. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

  • Ceaiul negru. Pe lângă proprietăţile benefice asupra organismului în urma consumului, ceaiul negru este de ajutor şi în caz de arsuri solare. Compresele cu ceai negru reduc roşeaţa pielii şi îi conferă o senzaţie de răcoare, atât de binevenită atunci când te confrunţi cu o asemenea situaţie. Totodată, el conţine taninuri care ajută pielea să se refacă mai repede. Aplică, deci, pe piele, comprese reci şi lasă-le 10-15 minute să acţioneze.
  • Uleiul esenţial de mentă. În cazul arsurilor solare, un pas important îl reprezintă calmarea pielii inflamate. O soluţie utilă este folosirea uleiului de mentă, care acţionează ca un analgezic, răcorind pielea, şi ajută la refacerea ţesutului. După ce ai încălzit uleiul între palme, masează-ţi pielea cu mişcări circulare. Repetă procedura în fiecare zi, până când se reface pielea.
  • Varza. Frunzele acestei legume vor calma usturimea pielii şi vor reduce inflamaţia acesteia. Ai nevoie de frunze de varză, pe care să le zdrobeşti şi să le aplici direct pe zonele afectate, cu ajutorul unei comprese. Lasă-le să acţioneze 10 minute şi repetă procedura de două-trei ori pe zi.
  • Uleiul de cocos. Hidratant, uleiul de cocos are calităţi nutritive importante, datorită cărora pielea afectată de arsurile solare se va reface mai repede. De asemenea, datorită conţinutului mare de vitamine, acest ulei are calităţi antioxidante, accelerând procesul de reparare. Poţi aplica uleiul pe pielea arsă de soare, masând uşor. Dacă îl ţii la frigider, te poţi bucura, suplimentar, de un efect răcoritor, conform www.clickpentrufemei.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
injunghiat pixabay jpg
cel mai tanar pictor jpg
cirese jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
craiova istock jpg
airbus a350 qatar airways
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
shutterstock 1493322635 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net