Soluţii pentru întărirea imunităţii la copii

image

În sezonul virozelor respiratorii, copiii sunt cei mai vulnerabili. Iau virusul unii de la alţii, în şcoli şi grădiniţe, sunt sensibili, nu ştiu să se protejeze. Tu poţi face pentru ei un singur lucru – să le întăreşti sistemul imunitar. În felul acesta, episoadele de răceală vor fi mai rare, mai scurte, mai uşor de suportat.

Mişcare în aer liber, odihnă suficientă, mâncare sănătoasă şi grijă la igienă. Acestea sunt principalele arme împotriva răcelilor de sezon. În plus, anumite alimente şi remedii naturale gustoase, uşor de acceptat de către copii, le întăresc organismul şi îi feresc de boli. Acum e timpul să le introduceţi în alimentaţie.

Începeţi ziua cu o linguriţă de miere şi polen, pe stomacul gol. Produsele stupului sunt adevărate medicamente naturale care tratează o mulţime de afecţiuni şi întăresc organismul. Lăptişorul de matcă, propolisul, păstura, fac de asemenea minuni. Un sirop pe gustul celui mic poate fi preparat din miere şi cătină. Fă-ţi provizii de cătină în congelator şi, periodic, scoate câte o porţie de bobiţe, dă-le prin blender, strecoară şi îndulceşte cu miere. 

Îi plac sucurile? Prepară-i unele naturale din portocale proaspăt stoarse amestecate cu suc de morcov. Sau din kiwi pasat cu suc de mere. De altfel, poţi realiza tot felul de combinaţii între fructe şi legume (sfeclă roşie, morcov, ţelină). Ca să-l determini să mănânce cât mai multe fructe şi legume, prezintă-i-le într-un mod atractiv, aranjându-le pe farfurie în forme haioase.

Prepară-i în casă majoritatea dulciurilor pe care, ca orice copil, şi le doreşte. Vei alege reţete cât mai sănătoase, vei folosi făină integrală, uleiuri presate la rece, îndulcitori naturali, fructe uscate etc. În felul acesta, îi vei reduce consumul de dulciuri cu multe chimicale existente pe piaţă.

Nu în ultimul rând, fiţi voi, adulţii, un exemplu. Mâncaţi toţi la masă aceleaşi preparate sănătoase. Nu-i poţi pune copilului în farfurie broccoli fiert, iar voi să mâncaţi cartofi prăjiţi.

anamaria prodan si ionela prodan
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
kate middleton
Alexandra Dinu Mario Mutu Adi Mutu (colaj Click!)
Melania şi Donald Trump
politia rutiera 0 jpeg
cub octavia geamanu marian ionescu png
antonia 2 1280x720 1 jpg
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
image
image
image
image
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
atac cinernetic hacker jpeg
Printesa Charlene de Monaco FOTO EPA-EFE
Anastasia Radzinskaya jpg