Spanacul, bun pentru tensiune!
Frunzele de spanac sunt de mare ajutor organismului. Consumate de două ori pe săptămână, crude sau gătite, curăţă organismul de toxine, întăresc sistemul imunitar şi ne reglează glicemia. Iată de ce e bine să mâncăm spanac primăvara. (Magdalena Popescu)
Previne cancerul
Având un efect puternic antioxidant, spanacul întârzie îmbătrânirea, împiedică formarea radicalilor liberi şi previne apariţia cancerului. Vitaminele A, C şi E, alături de acidul folic, fibre şi magneziu apără organismul împotriva cancerului, în special cel de colon, plămâni sau sân.
Bun în detoxifiere
Spanacul curăţă excelent căile digestive şi înlătură toxinele, fiind recomandat în curele de detoxifiere a organismului. De asemenea este şi un foarte bun laxativ.
Întăreşte oasele
Cantitatea ridicată de calciu din spanac ajută la întărirea sistemului osos. Vitamina K, aflată în spanac, este deosebit de importantă pentru o structură osoasă sănătoasă.
Scade tensiunea arterială
Un studiu efectuat recent a demonstrat faptul că spanacul ajută la scăderea tensiunii arteriale. Astfel, o salată de spanac, mâncată la prânz, vă poate asigura o seara liniştită, fără tensiune.
Previne reumatismul
Substanţele aflate în spanac ajută la prevenirea şi tratarea bolilor inflamatorii: astmul, osteoartrita, reumatismul. O dietă bogată în spanac ajută la reducerea frecvenţei şi intensităţii migrenelor.
Reglează glicemia
Spanacul conţine magneziu, element care se consideră că ţine la distanţă diabetul de tip II. Mai mult, acidul lipoic din spanac ajută vitaminele C şi E să regenereze ţesuturile şi să ţină în frâu glicemia.
Citiţi mâine cum ajută urzicile sănătatea