Spanacul, un antioxidant de top

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De un verde intens şi lucios, spanacul este una dintre plantele cele mai benefice pentru organismul nostru. Prin consumul acestei plante, o persoană acumulează vitaminele A, C, K şi fier, calciu, acid folic, fibre. Iată de ce trebuie să-l puneţi pe masă cât mai des posibil.

  • Dietă. O cană de spanac conţine aproximativ 20% din doza zilnică recomandată de fibre, care ajută la digestie, previn constipaţia, echilibrează zahărul din sânge şi oferă senzaţie de saţietate. 
  • Cancer. Prezente din abundenţă în spanac, flavonoidele încetinesc diviziunea celulară în cazul cancerului de stomac şi de piele. Mai mult, spanacul oferă o protecţie importantă împotriva apariţiei cancerului agresiv de prostată. 
  • Antiinflamator. Prin neoxantină şi violaxantină, spanacul are şi rol antiinflamator. 
  • Antioxidanţi. Vitamina C, vitamina E, betacarotenul, manganul, zincul şi seleniul din spanac luptă împotriva apariţiei osteoporozei, aterosclerozei şi hipertensiunii arteriale.
  • Tensiune arterială. Peptidele din spanac inhibă enzima de conversie a angiotensinei, reglând tensiunea arterială. 
  • Vedere. Luteina şi zeaxantina sunt antioxdidanţi care au rolul de a proteja ochii de apariţia cataractei, dar şi de degenerescenţa maculară legată de vârstă. 
  • Imunitate. O cană de spanac conţine peste 337 unităţi din doza zilnică de vitamina A, care nu doar protejează, ci şi întăreşte anumite puncte de intrare în corpul uman, cum ar fi membranele mucoase, tractul respirator, sistemul urinar şi intestinal. 
  • Piele. Spanacul conţine cantităţi mari de vitamina A, care ajută la păstrarea sănătăţii pielii, la menţinerea umidităţii acesteia, luptând împotriva psoriazisului, keratinizării, acneei şi chiar a ridurilor. 
  • Calcifiere. O cană cu spanac luptă împotriva declanşării aterosclerozei, a bolilor cardiovasculare şi accidentelor vasculare cerebrale. ”Vinovată” de acest beneficiu este vitamina K. 
  • Funcţia creierului şi a sistemului nervos. Abundenţa de vitamina K din spanac contribuie foarte mult la formarea unui sistem nervos sănătos şi a funcţiei cerebrale, prin furnizarea unei cantităţi mari de grăsime esenţială pentru procesul producţiei tecii de mielină care se află în jurul nervilor, conform www.sfatulmedicului.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Betty Lou Oliver captura video jpg
studenti facultate pixabay jpeg
Sfântul Ilie FOTO News.ro
pensionari spania jpg
Muscate curgatoare
estonia al cincilea anotimp parcul national soomaa 6 jpg
media 172132059980412700 jpg
Microsoft
image
actualitate.net
image
actualitate.net