Specialiştii au stabilit: tonul reduce riscul de depresie! Dar numai cu o condiţie esenţială
Fericirea e mai la îndemână decât v-aţi putea imagina. Luaţi un sendviş cu ton şi citiţi în continuare!
Un studiu recent realizat de cercetătorii australieni relevă faptul că peştele reduce riscul de a face depresie, dar numai pentru femei. Se apreciază că numărul cazurile scade cu 25% dacă mănânci ton de cel puţin două ori pe săptămână.
Ancheta, publicată în The American Journal of Epidemiology, susţine că acizii graşi omega-3 intră în combinaţie cu estrogenul şi progesteronul, hormoni feminini, şi fac astfel creierul să funcţioneze.
Studiul a fost realizat de o echipă de la Menzies Research Institute din Tasmania (Australia) şi a urmărit peste 1.400 de persoane de ambele sexe de-a lungul a cinci ani. De menţionat este faptul că nu doar tonul are un efect benefic asupra psihicului femeii, ci în general orice tip de peşte, scrie Daily Mail.