Spune-mi ce mănânci, să-ți spun cum trăiești Supele ajută la detoxifierea organismului

Ultima actualizare:

Indiferent de anotimp, supele sunt hrănitoare, gustoase și ușor de preparat. Atunci când sunt preparate din legume și din condimente, supele sunt de mare ajutor în programele de detoxifiere.

Nutriționiștii europeni susțin că adepții dietei cu supe proaspete, calde și nutritive, preparate din multe legume, asezonate cu condimente precum busuioc, chimen sau coriandru  sunt un tonic binevenit pentru organismul obosit și deshidratat în serile friguroase de toamnă și iarnă. Totodată, supele de praz și dovlecei, condimentate cu chimen pisat sau coriandru sunt îmbietoare și merită să facă parte din dietele de detoxifiere sau să vă revigoreze organismul. . Și supa în care se combină două legume-mazărea și ceapa, este ideală pentru masa de prânz sau pentru cină.       

   Supele-cremă previn arsurile stomacale

”Când arsurile stomacale persistă, sunt indicate supele-cremă preparate din morcov, pătrunjel, păstârnac şi ţelină, asezonate cu pulbere de busuioc, de mărar, de chimen şi de salvie. Acestea sunt asimilate cu uşurinţă de stomac, fără să irite mucoasa”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul ” Cum ne hrănim sănătos”.  

Rețetele săptămânii

Supă- cremă de legume

Timp de preparare: 35 de minute

Calorii : 60/100

Ingrediente: Pentru trei porţii, care se consumă într-o zi, avem nevoie de următoarele ingrediente: o ţelină mică, 5 morcovi, câte 3 rădăcini de pătrunjel şi de păstrânac., 700 ml de apă.

Preparare: Legumele curăţate se fierb la baia de abur. Când sunt gata, acestea se pasează, iar zeama în care a fiert zarzavatul se adaugă treptat în pasta obţinută prin pasarea legumelor, mestecându-se continuu, până când compoziţia are consistenţa smântânii. Atunci se adaugă plantele măcinate, ca o pulbere fină. Supa-cremă se consumă călduţă, la mesele principale.                                                                   

 Supă de praz și dovlecei

Timp de preparare: 45 minute

Calorii : 70/100

Ingrediente: O ceapă mică,  2 fire de praz, o linguriță de chimen, o linguriță de coriandru, 200 g de dovlecei, o lingură de untdelemn de măsline, 600 ml de apă.

Preparare: Încălziți untdelemnul și apa într-o cratiță și adăugați ceapa și  prazul tăiate mărunt  și lăsați-le să fiarbă până se înmoaie. Adăugați mirodeniile  pisate  și lăsați să fiarbă  la foc mic  două minute, amestecând continuu. În continuare, adăugați dovleceii tăiați bucățele  și supa de legume, apoi asezonați-le cu piper și lăsați ca supa să fiarbă timp de 25 de minute.  După aceea, lăsați supa să se mai răcească și  amestecați ingredientele cu un mixer , până când  supa cremă are consistența smântânii. Asezonați supa-cremă cu coriandru măcinat.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net