Stai prea mult în picioare? Rişti să te alegi cu monturi!

Acea proeminenţă sub piele a unui os normal (osul din spatele „degetului mare") este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale picioarelor, mai ales în cazul femeilor. Dr. Marius Uscatu, medic specialist in chirurgia piciorului, ne spune de ce apar aceste dureroase formaţiuni şi care sunt recomandările medicale.

Cauza exactă a apariţiei monturilor nu se cunoaşte. Există, însă, câţiva factori care favorizează apariţia acestor neplăcute afecţiuni printre care laxitatea ligamentelor, statul în picioare prelungit, mersul pe distanţe lungi sau sporturile solicitante. Tot ca factori care pot cauza apariţia monturilor sunt şi obezitatea sau bolile inflamatorii care pot agrava laxitatea ligamentelor responsabile de apariţia deplasării osoase.

"Tratamentul monturilor este unul chirurgical, indicaţia de operaţie fiind stabilită de către chirurg, după un consult clinic detaliat, care poate arăta cât de afectat este piciorul, dar şi consecinţele asupra mersului. Intervenţia poate fi realizată atunci când apar dureri, mersul devine dificil, încălţămintea greu de gestionat, iar prejudiciul estetic devine intolerabil. Momentul operaţiei este, însă, decis de pacient, în functie de prorităţile sale şi nu este legat de mărimea montului, ci de cât de intense sunt durerile", spune medicul ortoped Marius Uscatu (www.chirurgiapiciorului.ro). Încălţămintea are un rol minor în apariţia monturilor, mult supraestimat.

Pantofii strâmţi nu provoacă apariţia problemelor, ci doar agravează evoluţia, prin constrângerea pe care o exercită la adresa piciorului.

cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub Kirstie Alley
cub ioana nastase png
profimedia 0742415693 jpg
cub emma corrin png
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg
vremea polei jpeg
seceta
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg