Stai prea mult în picioare? Rişti să te alegi cu monturi!

Acea proeminenţă sub piele a unui os normal (osul din spatele „degetului mare") este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale picioarelor, mai ales în cazul femeilor. Dr. Marius Uscatu, medic specialist in chirurgia piciorului, ne spune de ce apar aceste dureroase formaţiuni şi care sunt recomandările medicale.

Cauza exactă a apariţiei monturilor nu se cunoaşte. Există, însă, câţiva factori care favorizează apariţia acestor neplăcute afecţiuni printre care laxitatea ligamentelor, statul în picioare prelungit, mersul pe distanţe lungi sau sporturile solicitante. Tot ca factori care pot cauza apariţia monturilor sunt şi obezitatea sau bolile inflamatorii care pot agrava laxitatea ligamentelor responsabile de apariţia deplasării osoase.

"Tratamentul monturilor este unul chirurgical, indicaţia de operaţie fiind stabilită de către chirurg, după un consult clinic detaliat, care poate arăta cât de afectat este piciorul, dar şi consecinţele asupra mersului. Intervenţia poate fi realizată atunci când apar dureri, mersul devine dificil, încălţămintea greu de gestionat, iar prejudiciul estetic devine intolerabil. Momentul operaţiei este, însă, decis de pacient, în functie de prorităţile sale şi nu este legat de mărimea montului, ci de cât de intense sunt durerile", spune medicul ortoped Marius Uscatu (www.chirurgiapiciorului.ro). Încălţămintea are un rol minor în apariţia monturilor, mult supraestimat.

Pantofii strâmţi nu provoacă apariţia problemelor, ci doar agravează evoluţia, prin constrângerea pe care o exercită la adresa piciorului.

Kanye West si Julia Fox jpg
cub catalin botezatu png
catalin remus avocatul31 jpg
Bancnotele care valorează 1800 de lire
Studentele și au acoperit părțile intime cu pălăriile jpg
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Ceapă
masina culita jpg
Antonescu si sotul jpg
Coronavirus covid virus FOTO Shutterstock
image
image
image
image
masina culita jpg
Țestoasa Jonathan jpg
Printul Harry jpg
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Studentele și au acoperit părțile intime cu pălăriile jpg
catalin remus avocatul31 jpg