Ştiaţi că vegetalele cu pigmenţi puternici combat cancerul?

Ultima actualizare:

Trebuie să vă aprovizionaţi cu vegetale care au culori intense, ne recomandă experţii în nutriţie de la Universitatea Wisconsin-Madison. Toate vegetalele intens colorate indică o cantitate mai mare de fitochimicale.

De exemplu, morcovii închişi la culoare conţin mult betacaroten-provitamina A. Este un fapt dovedit că pigmenţii de colorare ai fructelor şi legumelor au puterea terapeutică să protejeze organismul de cancer.

Mai mult, aceşti pigmenţi de colorare care activează genele sunt responsabili de arderea grăsimilor din organism. Un exemplu concludent sunt compuşii de antocianină, acea substanţă care colorează coacăzele, varza roşie sau strugurii roşii.

De asemenea, atunci când alcătuim meniul zilei, trebuie să combinăm mai multe vegetale, deoarece unele dintre ele conţin anumite substanţe care au o mai mare putere de absorbţie a substanţelor nutritive.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 25 februarie sfantul tarasie png
liudmila navalnaia tw5 jpg
car dashboard 2667434 1280 jpg
gloves 4888840 1280 jpg
dubai jpg
pensionari jpg
Gala Premiilor Gopo jpg
trei crime bordel viena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net