Ştiaţi că vegetalele cu pigmenţi puternici combat cancerul?
Trebuie să vă aprovizionaţi cu vegetale care au culori intense, ne recomandă experţii în nutriţie de la Universitatea Wisconsin-Madison. Toate vegetalele intens colorate indică o cantitate mai mare de fitochimicale.
De exemplu, morcovii închişi la culoare conţin mult betacaroten-provitamina A. Este un fapt dovedit că pigmenţii de colorare ai fructelor şi legumelor au puterea terapeutică să protejeze organismul de cancer.
Mai mult, aceşti pigmenţi de colorare care activează genele sunt responsabili de arderea grăsimilor din organism. Un exemplu concludent sunt compuşii de antocianină, acea substanţă care colorează coacăzele, varza roşie sau strugurii roşii.
De asemenea, atunci când alcătuim meniul zilei, trebuie să combinăm mai multe vegetale, deoarece unele dintre ele conţin anumite substanţe care au o mai mare putere de absorbţie a substanţelor nutritive.