Știi să previi degerăturile?

6 ianuarie 2017
article img
Temperaturile vor fi extrem de scăzute în următoarele zilewww.clicksanatate.ro

Extremitățile sunt foarte sensibile la ger și ajung adesea să sufere din cauza degerăturilor. Câteva măsuri simple te țin departe de astfel de neplăceri, dar, dacă apar semnele degerăturii la mâini, picioare, nas sau urechi, ai la dispoziție tratamente naturiste pentru o vindecare rapidă.

Degerăturile sunt precedate de senzaţie de frig, de scăderea sensibilităţii sau dimpotrivă de senzaţii de arsură, furnicătură sau înţepătură. Pielea este palidă iniţial, apoi devine roşie şi la suprafaţa ei pot apărea băşici a căror rupere determină apariţia de răni. În stadiul final apare necroza care se manifestă prin înnegrirea şi uscarea pielii.

Așa previi degerăturile și complicațiile lor!

Evită îmbrăcămintea strâmtă, care împiedică buna circulaţie a sângelui. Nu fuma şi nu consuma băuturi care conțin alcool înainte de expunerea la temperaturi scăzute.

În cazul în care s-a produs expunerea la temperaturi scăzute, zona afectată trebuie încălzită treptat prin băi calde (dar nu fierbinţi). Nu freca locul cu zăpadă şi nu-l încălzi brusc. Încălzirea generală a organismului este extrem de importantă (încăperi încălzite, băuturi calde). Ia antiinflamatoare (aspirină) pentru a preveni îngroşarea sângelui şi scăderea inflamaţia locală.

Atenție!

Dacă apar și răni la extremitățile corpului, adresează-te unui medic, pentru că este posibil să fie nevoie de un tratament cu antibiotic.

Află pe clicksanatate.ro ce remedii naturiste sunt indicate în degerături!

5 semne ciudate ale refluxului gastroesofagian

Așa scapi de energia negativă din casă!