Strugurii scad tensiunea
Ultima actualizare:
Fructe de sezon, strugurii sunt o alegere foarte bună pentru gustările dintre mese, dar şi ca leacuri pentru diverse afecţiuni. Află din revista „Click! pentru femei“ ce tipuri de remedii din struguri sunt indicate în bolile cardiovasculare, deoarece reduc tensiunea arterială şi nivelul colesterolului!
Consumaţi proaspeţi sau deshidrataţi, sub formă de ulei, extract, suc sau striviţi şi aplicaţi ca nişte cataplasme, strugurii previn bolile inimii, virozele şi vindecă mai repede rănile. Nivelul colesterolului rău scade dacă mănânci 2-3 ciorchini de struguri pe zi.
- Uleiul. Prin presarea la rece a sâmburilor de struguri se obţine un ulei hrănitor, puternic antioxidant, care combate afecţiunile cardiovasculare. Conţine vitamina E, fluor, acizi graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi care contribuie la prevenirea hipertensiunii, la păstrarea elasticităţii vaselor de sânge şi la diminuarea colesterolului rău. Sunt indicate zilnic între 2 şi 4 linguri de ulei extravirgin din sâmburi de struguri, adăugate în salate sau mâncăruri, la finalul preparării. Respectând această doză te protejezi de boli ale inmii (hipertensiune, cardiopatie ischemică) sau vasculare (arterită, arterioscleroză). Atenţie! Nu folosi uleiul din sâmburi de struguri la prăjit sau la fiert, întrucât îşi pierde proprietăţile curative.
- Sucul. Bea cât mai des suc de struguri şi vei avea numai de câştigat. Te hidratează, dar reglează şi tensiunea arterială, scade riscul de boli de inimă şi menţine elasticitatea vaselor de sânge. O cură cu struguri şi cu sucul lor te ajută nu doar să slăbeşti, ci îţi şi întăreşte sistemul imunitar.
- Extractul. Antioxindanţii din extractul de sâmburi protejează şi fortifică vasele de sânge şi previn hipertensiunea arterială. De asemenea, atenuează simptomele date de insuficienţa venoasă cronică. Previne formarea varicelor, scade vâscozitatea sângelui şi combate fragilitatea vaselor capilare. Extractul se găseşte sub formă de comprimate, fiind recomandate 2-3 zilnic.