Studiu. Imunitatea la SARS-CoV-2 poate dura cel puţin şase luni

18 ianuarie 2021
article img
Imunitatea la SARS-CoV-2 poate dura cel puţin şase luniSursă foto: Arhivă Click!

Imunitatea contra Covid-19 ar putea dura cel puţin şase luni, datorită celulelor-memorie care păstrează o urmă de infecţie şi reactivează protecţia imunitară în caz de reinfecţie, potrivit unui studiu efectuat de către cercetătorii americani.

Condus de cercetătorii de la Universitatea Rockefeller din New York, acest studiu a fost făcut pe 87 de persoane care au fost infectate cu coronavirus, examinaţi după o lună apoi după şase luni de la infectare. Acesta arată că nivelul de anticorpi, produşi de organism pentru a se apăra contra infecţiei, se diminuează cu timpul. În schimb, cel al limfocitelor B a rămas constant.              

Aceste celule, care fac parte din globulele albe, păstrează în memorie o infecţie: ele pot declanşa din nou producerea de anticorpi în caz de reinfectare cu acelaşi agent patogen. 

article img
Sursă foto: Shutterstock

"Aceste rezultate sugerează că indivizii care au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 ar putea să dezvolte un răspuns (imunitar) rapid şi eficient în caz de reexpunere la virus", indică revista Nature, care a publicat concluziile studiului efecutat de cercetătorii americani, potrivit News.ro.