Studiu. Imunitatea la SARS-CoV-2 poate dura cel pu┼úin ┼čase luni

18 ianuarie 2021
coronavirus 3 jpeg
Imunitatea la SARS-CoV-2 poate dura cel pu┼úin ┼čase luniSurs─â foto: Arhiv─â Click!

Imunitatea contra Covid-19 ar putea dura cel pu┼úin ┼čase luni, datorit─â celulelor-memorie care p─âstreaz─â o urm─â de infec┼úie ┼či reactiveaz─â protec┼úia imunitar─â ├«n caz de reinfec┼úie, potrivit unui studiu efectuat de c─âtre cercet─âtorii americani.

Condus de cercet─âtorii de la Universitatea Rockefeller din New York, acest studiu a fost f─âcut pe 87 de persoane care au fost infectate cu coronavirus, examina┼úi dup─â o lun─â apoi dup─â ┼čase luni de la infectare. Acesta arat─â c─â nivelul de anticorpi, produ┼či de organism pentru a se ap─âra contra infec┼úiei, se diminueaz─â cu timpul. ├Än schimb, cel al limfocitelor B a r─âmas constant.              

Aceste celule, care fac parte din globulele albe, p─âstreaz─â ├«n memorie o infec┼úie: ele pot declan┼ča din nou producerea de anticorpi ├«n caz de reinfectare cu acela┼či agent patogen. 

coronavirus generic 1 png
Surs─â foto: Shutterstock

"Aceste rezultate sugereaz─â c─â indivizii care au fost infecta┼úi cu SARS-CoV-2 ar putea s─â dezvolte un r─âspuns (imunitar) rapid ┼či eficient ├«n caz de reexpunere la virus", indic─â revista Nature, care a publicat concluziile studiului efecutat de cercet─âtorii americani, potrivit News.ro.

survivor2 png
carla s dreams bobonete 2 PNG
iumor jpg
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
alexandra stan sexy png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
protest cannes 2022 FOTO EPA EFE (4) jpg
Miron Mitrea FOTO Eduard Enea
cehia carantina jpeg
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg