Studiu. Vitamina D şi efectul major în prevenirea cancerului de sân

image
Care este categoria de vârstă la risc să dezvolte cancer mamar, în caz de deficit de vitamina D @Shutterstockclickpentrufemei.ro

Un studiu recent scoate la iveală un nou motiv pentru a avea o dietă echilibrată, bogată în vitamine şi minerale. În acest sezon, una dintre cele mai importante întrebări este dacă avem suficientă cantitate de vitamina D în corp, mai ales că un număr mare de bolnavi de COVID-19 prezintă niveluri scăzute de vitamină şi sunt la risc să facă forme severe ale infecţiei. Însă un nou studiu sugerează că vitamina D are un impact major şi în prevenirea cancerului de sân.

Beneficiile vitaminei D par departe de a fi descoperite în intregime. Un nou studiu privind sănătatea femeilor poate indica încă un efect pozitiv al vitaminei D pentru sănătate. Cercetătorii au pus sub lupă o zonă cu „risc crescut de cancer mamar‟ şi au descoperit o legătură specifică între boală şi deficitul nutriţional.

În ultima ediţie a revistei „Nutrition and Cancer‟, trei cercetători în genetică şi biochimie din Pakistan au publicat rezultatele studiului, în care afirmă că femeile pakistaneze: „prezintă un risc crescut de cancer de sân‟. Ei au observat, de asemenea, că deficienţa de vitamina D reprezintă „un factor adesea ignorat‟ în ceea ce priveşte apariţia bolii, „în ciuda unei asocieri puternice‟ a deficiului cu declanşarea tumorilor mamare.

Citește aici continuarea.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Tora Vasilescu
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
Mihai Șora Sursă: Profimedia
FotoJet jpg
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Activiștii „Partidul Morților” au organizat un miting la mormântul Mariei Ivanovna și al lui Vladimir Spiridonovici Putin Foto Facebook/ Partidul Morților
eurovision png
image
image
image
image
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg