Sucurile naturale curăţă corpul de toxine
Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, vă sfătuieşte să consumaţi cât mai multe sucuri naturale, din fructe şi legume.
Sucurile de fructe au virtuţi purificatoare. Dacă sunt alese fructe suficient de variate şi bine coapte, ele îi pot furniza organismului minerale, vitamine şi toate glucidele de care acesta are nevoie.
Sucurile de legume sunt regeneratoare şi îmbunătăţesc metabolismul.
Ele conţin toţi aminoacizii, mineralele, sărurile, enzimele şi vitaminele necesare, cu condiţia să fie consumate proaspete, crude, fără conservanţi şi să fie extrase în mod corect din legume.
La extragerea sucului, este esenţial ca fibrele să fie complet terciuite, pentru ca elementele vitale să treacă în lichid.
Astfel, lipsite de fibre, sucurile de legume sunt asimilate în 10-15 minute şi sunt folosite aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea ţesuturilor, cu minimum de efort din partea aparatului digestiv.
Dacă sunt extrase incomplet, sucurile vor conţine apă vitală organică, folositoare însă vor avea o cantitate redusă de vitamine şi enzime.
Pătrunjelul, bun împotriva pietrelor la rinichi
Sucul de pătrunjel este unul dintre cele mai tari sucuri şi, de aceea, nu trebuie luat în cantităţi mari deodată.
Pătrunjelul este un aliment excelent în tratamentul infecţiilor căilor genito-urinare.
Este de ajutor şi în cazul pietrelor la rinichi.
Puteţi să-l amestecaţi cu sucul de morcovi, de ţelină, lăptucă sau spanac.
Sucul de varză trebuie consumat fără sare
Sucul de varză este activ în ulcerele duodenale. Singurul dezavantaj este balonarea, din cauza acţiunii de descompunere a deşeurilor din tubul digestiv.
Este un minunat curăţitor, prin acţiunea combinată a sulfului şi clorului pe care le conţine, dar numai dacă sucul este consumat crud şi fără sare.
Sucul de morcov ajută digestia
Sucul de morcovi stimulează pofta de mâncare şi ajută digestia. Este sursa cea mai bogată în vitamina A, uşor asimilabilă, şi conţine cantităţi însemnate din vitaminele D2, C, E, D, F.
Reprezintă un ajutor preţios în menţinerea structurii osoase a dinţilor. Se pot consuma între 0,5 şi 4 litri pe zi.
Femeile gravide trebuie să bea mult suc de morcovi în ultimele luni de sarcină, ca să evite riscul lipsei de calciu atât la mamă, cât şi la bebeluş.