Te doare gâtul? Încearcă neapărat leacuri din natură!

Ultima actualizare:
În sezonul rece,  durerile de gât  sunt foarte  frecvente
În sezonul rece, durerile de gât sunt foarte frecvente

Senzaţie de usturime şi de furnicături la nivelul gâtului? Ştim cu toţii cât de supărătoare sunt aceste simptome care însoţesc durerea de gât. Descoperă în revista Click! Sănătate de noiembrie ce remedii te ajută să le tratezi.

Infuzia de pătlagină, balsam. Pentru calmarea durerilor de gât, poţi încerca infuziile călduţe de plante, care acţionează ca un adevărat pansament. Cele mai indicate plante sunt: pătlagina, muşeţelul, teiul, gălbenelele, nalba şi echinacea. Infuziile se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă şi se pot consuma călduţe pe toată perioada în care este prezent disconfortul de la nivelul gâtului. Un alt remediu indicat este decoctul de coajă de salcie.

Acesta se prepară din 10 g de coajă mărunţită, care se fierbe în 200 ml de apă timp de jumătate de oră. Din acesta se iau câte 4 linguriţe pe zi, până se observă semne de îmbunătăţire.

Lavanda reduce inflamaţia. În laringită (iritarea coardelor vocale) se poate încerca infuzia de lavandă, plantă care are acţiune antalgică şi antiinflamatoare. Se infuzează 20 g de flori de lavandă într-un litru de apă clocotită, timp de 10 minute. Se consumă câte 3 ceşti pe zi, cel mult 5 zile.

Propolisul, de aur! Un alt leac indicat în durerea de gât este propolisul, care are acţiune antibacteriană, antivirală, antifungică, anestezică, antiinflamatoare şi cicatrizantă. Propolisul se poate administra sub formă de tinctură (câte o picătură la un kilogram/corp, de două ori pe zi), pe pâine.

- Poţi calma durerea de gât şi cu ajutorul gargarelor cu apă caldă (o cană), amestecată cu sucul unei lămâi. Poţi face câte 2 astfel de gargare pe zi.- Un truc eficient în durerea de gât este gargara cu apă sărată. Se dizolvă jumătate de lingură de sare într-un pahar cu apă caldă. - De ajutor în inflamaţia gâtului sunt şi gargarele cu miere (2 linguri) şi apă călduţă (250 ml). - O altă gargară de eficientă este cea preparată dintr-o cană cu apă caldă, la care se adaugă o lingură de oţet de mere. Se fac 3 astfel de gargare pe zi.- Graţie acţiunii antiseptice, infuzia de salvie calmează gâtul inflamat. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită.  Se lasă la infuzat timp de 5 minute şi se poate folosi când ceaiul este călduţ.- Se mai pot face gargare cu decoct de ceapă (2 cepe se fierb într-un litru de apă, timp de un sfert de oră, după care se adaugă o linguriţă cu miere).


    În sezonul rece,  durerile de gât  sunt foarte  frecvente
În sezonul rece, durerile de gât sunt foarte frecvente
image
image
image
image
image
image
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA
judecator
Tineri care se muta intr-un apartament in chirie FOTO Shutterstock
statie stb ratb bucuresti foto shutterstock
pestele vampir (mirror co uk) jpg