Ţelina, bună pentru piele

Ultima actualizare:

    Ţelina este un alt aliment perfect pentru piele.
Ţelina este un alt aliment perfect pentru piele.

Te-ai săturat să foloseşti produse de înfrumuseţare scumpe, dar ineficiente? E timpul să le arunci şi să începi să mănânci alimente al căror efect se va vedea pe piele. Se spune că frumuseţea vine din interior.

Ceaiul verde. E o sursă de antioxidanţi şi conţine un amino acid unic, l-theanină, care te ajută să te relaxezi şi să scapi de stres. Când ceaiul este fierbinte, se eliberează catechine, un fel de antioxidant care are proprietăţi anti-cancer şi anti-inflamatorii. De asemenea, ceaiul verde poate reduce riscul creşterii tensiunii arteriale. De aceea, e bine să bei de la trei căni în sus, pe zi.

Spanacul. Trebuie să-l incluzi în dieta ta zilnică deoarece e un aliment sănătos şi bogaţi în nutrienţi. Frunzele sale abundă de fier, acid folic, clorofilă, vitamina E, magneziu, vitamina A, fibre şi vitamina C. Iar datorită proprietăţilor antioxidante, vitamina C, E şi A sunt excelente pentru ten.

Ţelina. Un alt aliment perfect pentru piele. Ţelina conţine vitamina K care menţine sănătatea circulaţiei sangvine reducând presiunea arterială. De asemenea, reduce stresul, care poate afecta pielea, îţi poate da dureri de cap şi poate duce la cancer. Această legumă are şi un conţinut crescut de sodiu, potasiu şi apă, ceea ce face să prevină deshidratarea. Dacă nu te hidratezi pielea ţi se va usca, ţi se va îngroşa, ţi se va rida şi ţi se va lăsa. Dacă vrei să previi toate aceste lucruri, nu uita să mănânci ţelină cel puţin o dată pe zi.

 Morcovii. Sunt buni atât pentru vedere cât şi pentru piele. Conţin vitamina A şi ajută la prevenirea supraproducţiei de celule de la suprafaţa pielii. Un alt motiv pentru care trebuie să ronţăi morcovi ar fi că vitamina A reduce riscul de dezvoltare al celulelor canceroase. Aşa că fă-ţi un obicei din a consuma o porţie de morcovi zilnic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Akkadian FOTO wikipedia jpg
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
Bucureștiul VEchi jpg
preot freepik jpg
foto jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net