Terapia cu miere vine în ajutorul alcoolicilor
Ultima actualizare:
Despre alcoolism se spune că este o boală progresivă, fizică, mentală şi, din păcate, incurabilă. Totuși, în ciuda efectelor negative care se răsfrâng asupra sănătății sale, dorinţa alcoolicului de a bea ”tării” este obsesivă.
Cum se administrează mierea în acest tratament?
- Dimineaţa: Înainte de micul dejun se consumă câte cinci linguriţe de miere de albine, mai ales miere polifloră sau miere de cimbrișor. Până la masa de prânz: Alcoolicul trebuie să bea ceai preparat din pătrunjel şi coajă de portocală. Acest ceai se prepară astfel: într-un litru de apă se fierb 100 g de pătrunjel şi 5 g coajă de portocală, până când lichidul scade la jumătate; apoi, ceaiul se îndulceşte cu miere.
- Seara, înainte şi după cină: Persoana care urmează această terapie trebuie să bea un ceai preparat din 300 ml apă și un amestec de plante, mentă, tei, muşeţel şi gălbenele.
După două luni de tratament, dispare dorinţa de a consuma alcool.