Ţine transpiraţia sub control cu remedii naturale!

Ultima actualizare:

Vara, dar nu numai, transpirăm mai mult. Însă o bună igienă şi remediile din natură te vor ajuta să scapi de această problemă. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Căldura excesivă, efortul fizic, stresul, oboseala, obezitatea şi menopauza sunt printre factorii care ne fac să transpirăm în exces. În unele cazuri, transpiraţia abundentă, cunoscută în termeni medicali ca hiperhidroză, poate apărea pe fondul unor afecţiuni endocrine.

Disfuncţiile glandei tiroide, ovarele polichistice sau tumorile ovariene ori suprarenale sunt doar câteva dintre aceste boli care trebuie investigate la doctor.

Salvia reduce transpiraţia

Dintre toate remediile naturiste, salvia e cea mai utilizată în combaterea transpiraţiei. Prepară un ceai dintr-o lingură de plantă uscată şi dintr-o cană cu apă clocotită.

Lasă amestecul la infuzat aproximativ 15 minute, apoi bea ceaiul cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile.

Rozmarinul neutralizează mirosul

O altă soluţie pentru a elimina mirosul neplăcut al transpiraţiei este ceaiul de rozmarin. Datorită conţinutului de mentol, clorofilă şi zinc, planta are capacitatea de a neutraliza mirosul.

Opăreşte frunzele de rozmarin, aproximativ zece minute, într-o cană cu apă clocotită. După răcire, strecoară ceaiul şi bea două-trei căni pe zi. Poţi face şi tamponări locale cu această soluţie, o dată pe zi.

Frunzele de nuc au efect dezinfectant

Frunzele de nuc se folosesc ca leac în numeroase afecţiuni. Astfel, transpiraţia, precum şi mirosul neplăcut al picioarelor pot fi înlăturate cu băi călduţe din ceai de frunze de nuc. De asemenea, planta are şi rol dezinfectant.

Fierbe 300 g frunze de nuc într-un litru de apă, aproximativ 30 de minute. După răcire, toarnă ceaiul în apa de baie şi stai cu picioarele timp de 15 minute.

Rostopasca spune „STOP“ transpiraţiei picioarelor

Dacă transpiri în exces, urmează o cură cu tinctură de rostopască. Pune într-un borcan cu capac 15 linguri de pulbere şi toarnă 400 ml alcool alimentar de 60˚. Lasă amestecul la macerat 14 zile, la loc întunecos.

Agită din când în când recipientul. După spălarea picioarelor, aplică tinctura pe tălpi şi între degete cu un tampon. Pentru un efect mai puternic, adaugă în apa de baie şi ulei esenţial de arbore de ceai sau de muşeţel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
ODAmaD00NDAmaGFzaD1jYTVhMGQyNDBkZDBjM2M3NzJhZmUyMDlmMmFlODMzZA== thumb jpg
Banner test iq
dn1 in perioada interbelica jpg
Printesa Anne sora Regelui Charles 2 jpg
clock 650753 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net