Top 3 fructe pentru o sănătate de fier Un amestec de goji, merişoare şi agrişe
În timpul iernii, când hrana este mai săracă în substanţe active, o bună parte dintre fructele deshidratate reprezintă o alternativă cu efecte extraordinare asupra imunităţii şi longevităţii organismului.
Nutriţioniştii europeni au ajuns la concluzia că un amestec de fructe, dovedite pentru puterea de revigorare a organismului, cum ar fi : Goji, merişoarele şi agrişele , reprezintă un scut în calea afecţiunilor virale şi a îmbătrânirii premature. Acest mixt naturist, ce poate fi procurat din magazinele „Palafar”, ne ajută să fim în formă şi în sezonul rece.
Fructele Goji, un tonic de viaţă lungă
Supranumit şi superfructul longevităţii, Goji este un puternic antioxidant care întăreşte inima şi sistemul imunitar. Fructele deshidratate sau Siropul de fructe Goji păstrează proprietăţile terapeutice ale renumitelor fructe, remedii pentru ficat, rinichi, ochi şi pentru inimă. Goji îmbunătăţeşte vederea, circulaţia sângelui şi, nu în ultimul rând, este un tonic pentru sistemul nervos. Statisticile din zona Tibetului, locul de origine al renumitelor fructe Goji, dovedesc că numărul persoanelor cu vârste care depăşesc 100 de ani este de 16 ori mai mare decât în alte zone geografice ale lumii. Consumat sub formă de cură, de câte două luni pe an, şi sub formă de sirop, Goji contribuie la creşterea longevităţii sănătoase. În acelaşi timp, studiile recente, realizate in vitro, au dovedit că extractele obţinute din aceste fructe manifestă o acţiune protectoare în cazul unor boli grave cum sunt Alzheimer şi cancerul. Acest tonic extraordinar se găseşte acum şi în magazinele Plafar din ţara noastră.
Agrişele, un agent antiîmbătrânire
Cine ar fi crezut că agrişele, fructe de pădure degustate ocazional chiar de iubitorii de fructe, conţin de 20 de ori mai multă vitamina C în comparaţie cu portocalele. Când sunt introduse frecvent în alimentaţie, agrişele pot fi un remediu excelent în bătălia cu afecţiunile grave ale secolului care ne macină sănătatea: stresul, anxietatea, afecţiunile sistemului digestiv şi îmbătrânirea precoce. Mai mult, studiile recente au dovedit că dieta care conţine agrişe, stimulează circulaţia periferică şi activitatea inimii, scurtează perioada de convalescenţă şi ameliorează afecţiunile oculare, printre care cataracta şi hipermetropia (vederea neclară, înceţoşată). Problemele de sănătate ale hipertensivilor, persoanelor care se confruntă cu boli ale ficatului şi rinichilor se ameliorează în mod vizibil, atunci când aceştia consumă agrişe sub formă de ceai, de siropuri, de fructe deshidratate sau adăugate în salatele de crudităţi. Nu în ultimul rând, sănătatea consumatorilor de agrişe este îmbunătăţită, în comparaţie cu cpersoanele care nu testează puterea terapeutică a acestor fructe. Iar cercetările pe această temă continuă în cele mai importante laboratoare din lume.
Merişoarele previn apariţia bolilor grave
Zeci de studii dovedesc puterea terapeutică a fructelor de merişoare. Datorită conţinutului de polifenoli, unii cercetători apreciază că sucul de merişoare este echivalentul vinului roşu. Alţi cercetători susţin că merişoarele sunt ideale în tratamentul deficitului de vitamina C, care susţine imunitatea la orice vârstă. În acelaşi timp, delicioasele merişoare îmbunătăţesc activitatea vasodilatatorie şi cardiovasculară. În timp, datorită acţiunii sale antiinflamatoare şi diuretice, tratamentul cu merişoare s-a dovedit un remediu benefic pentru bolnavii cu afecţiuni renale. De aceea, pe bună dreptate, cercetătorii au atribuit merişoarelor calificativul de „ doctorul rinichilor”. Totodată, cercetările recente reconfirmă faptul că merişoarele încetinesc procesul de îmbătrânire.
.