Topeşte kilogramele cu căpşuni!
Ultima actualizare:
Singurele fructe cu seminţele în exterior, căpşunile, ne îndulcesc începutul verii cu gustul lor răcoritor şi dulceag. Chiar dacă nu vă plac proaspete, mai aveţi şanse să le simţiţi gustul în îngheţată, gemuri, siropuri, cocktailuri şi prăjituri!
- Previn bolile de inimă. Flavonoidele şi antioxidanţii care se regăsesc din belşug în căpşuni au rolul de a preveni acumularea de colesterol pe vasele de sânge, care pot obstrucţiona circulaţia sanguină. De asemenea, aceste substanţe au proprietăţi antiinflamatorii şi au efect miraculos în ameliorarea simptomelor de gastrită.
- Combat cancerul. Antioxidanţi precum luteina sau zeaxantina prezenţi în căpşuni ajută la încetinirea ritmului de creştere a celulor canceroase, oprind astfel evoluţia cancerului.
- Ajută la slăbire. Au foarte puţine calorii, multe fibre şi un index glicemic foarte scăzut, ceea ce te ajută să menţii senzaţia de saţietate. Mai mult decât atât, vitamina C stimulează metabolismul, care ajută la arderea rapidă a caloriilor.
- Previn constipaţia şi diabetul. Cantitatea mare de fibre din căpşuni ajută la motilitatea intestinală, favorizând eliminarea toxinelor. În plus, fibrele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, căpşunile devenind astfel cei mai buni prieteni ai bolnavilor de diabet. Şi pentru că indexul glicemic al acestor fructe este foarte mic, sunt ideale şi în curele de slăbire.
- Întăresc imunitatea. Vitamina C conţinută protejează organismul de infecţii. Căpşunile sunt recomandate îndeosebi primăvara, atunci când temperaturile oscilează şi există riscul crescut de viroze respiratorii, însă cum acestea nu se găsesc în formă proaspătă decât spre sfârşitul lunii mai, putem să dăm o raită la supermarket pentru o porţie de căpşuni congelate.