Tot ce nu ştiai despre fructele verii
Vedetele pieţelor până la sfârşitul lui iulie, cireşele, vişinele, caisele şi piersicile sunt adevărate minuni ale naturii, despre care niciodată nu ştim destul. Acum, vom încerca să descoperim câteva din secretele lor prin intermediul unor reţete delicioase şi a câtorva trucuri de frumuseţe de nota 10!
Originare din China şi Japonia, caisele erau venerate pentru puterile lor divine. Asiaticii credeau că au energie spirituală feminină şi pot „îndulci” sufletul, insuflând romantism şi pasiune.
Astăzi, ştim că parfumata caisă este unul dintre fructele cele mai bogate în provitamina A: într-o sută de grame, conţine jumătate din necesarul zilnic de caroten. Are puţine calorii, cam 30 kcal într-un fruct de mărime medie, şi mult potasiu, fier, cupru şi oligoelemente. Curele cu caise crude sunt indicate în anemii, constipaţii, insomnii şi boli renale.
Vezi aici diverse trucuri de sănătate şi ponturi pentru gospodine