Tot ce trebuie să știi despre migrenele induse de căldură

O migrenă indusă de căldură nu este același lucru cu o durere de cap indusă de căldură, deoarece cele două au unele diferențe în simptomele lor. Ceea ce au în comun migrenele și durerile de cap induse de căldură este că ambele sunt declanșate de modul în care căldura vă afectează corpul.

image

Cauzele migrenelor induse de căldură

O durere de cap indusă de căldură nu poate fi cauzată de vremea caldă în sine, ci de modul în care corpul dumneavoastră răspunde la căldură.

Declanșatoarele de dureri de cap și migrene legate de vreme includ: strălucirea soarelui, umiditate crescută, lumină puternică, scăderi bruște ale presiunii barometrice

Durerile de cap induse de căldură pot fi cauzate și de deshidratare. Când ești expus la temperaturi mai ridicate, corpul tău are nevoie de mai multă apă pentru a compensa ceea ce se pierde pe măsură ce corpul tău transpira. Deshidratarea poate declanșa atât o durere de cap, cât și o migrenă.

Condițiile meteorologice pot provoca, de asemenea, modificări ale nivelului serotoninei. Aceste fluctuații hormonale sunt un declanșator comun al migrenei, dar pot provoca și dureri de cap.

Expunerea prelungită la temperaturi ridicate vă pune, de asemenea, în pericol de epuizare de căldură, una dintre etapele insolației.

Cefaleea este un simptom al epuizării termice. De fiecare dată când ești expus la temperaturi ridicate sau petreci mult timp afară sub soarele fierbinte și după aceea te doare capul, ar trebui să știi că un insolat este o posibilitate.

Simptomele migrenelor cauzate de căldură

Simptomele unei dureri de cap induse de căldură pot varia în funcție de circumstanță. Dacă durerea de cap este declanșată de epuizarea termică, veți avea simptome de epuizare termică în plus față de durerea de cap.

Simptomele epuizării termice includ: ameţeală, crampe musculare, greaţă, leșin, sete extremă. 

Ameliorarea migrenelor provocate de căldură

Dacă căldura tinde să declanșeze dureri de cap sau migrene, le puteți preveni.

Dacă este posibil, limitează-ți timpul afară în zilele caniculare și protejează-ți ochii cu ochelari de soare și o pălărie cu boru atunci când te aventurezi afară. Faceți exerciții în interior, într-un mediu cu aer condiționat, dacă puteți face acest lucru.

Beți apă pe măsură ce temperaturile încep să crească și luați în considerare consumul de băuturi cu electroliți.

Dacă aveți deja dureri de cap, luați în considerare remedii naturiste precum: uleiuri esențiale de lavandă sau mentă, comprese reci, ceaiuri cu gheață din plante, ierburi cum ar fi sătița sau scoarța de salcie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net