Totul despre dieta Cambridge, cea mai căutată de români pe Google în 2019

Ultima actualizare:

    Dieta Cambridge te scapă repede de kilogramele în plus, dar trebuie să mănânci puține calorii
Dieta Cambridge te scapă repede de kilogramele în plus, dar trebuie să mănânci puține calorii

Fie că vrei să pierzi câteva kilograme sau doar să te menții, dieta Cambridge poate fi răspunsul. Planul ei se bazează pe consumul de proteine și puține calorii, fără carbohidrați. Specialiștii spun că rezultatele sunt rapide și spectaculoase. Îți spunem totul despre dieta Cambridge, cea mai accesată rețetă de slăbit pe Google în 2019.

Dieta Cambridge a fost creată de doctorul Alan Howard, din cadrul Universății Cambridge, din Anglia, și se axează pe un număr foarte mic de calorii.  

Timp de cinci sau șase săptămâni, cât durează, trebuie să consumi minimum 500 și maximum 1.500 de calorii, în funcție de varianta pentru care optezi.

Formula alimentară conține suficiente vitamine, minerale și microelemente pentru menținerea unei stări optime de sănătate și îți permite să slăbești rapid, fără a pierde din țesutul muscular prin declanșarea unei cetoze cu o acțiune blândă.

Organismul începe să utilizeze grăsimea stocată pentru furnizarea de energie și desfășurarea normală a proceselor organismului .

Ce mănânci în dieta Cambridge

Cantitatea de alimente consumate va depinde de kilogramele pe care dorești sale dai jos. Produsele alimentare care se vor consuma pe parcursul dietei Cambridge sunt cele de marcă proprie, obținute de la distribuitori specializați.

Acestea conțin proteine, grăsimi și fibre, dar și peste 30 de nutrienți. Este vorba despre un regim care se bazează pe alimente proteice. Se dorește să se piardă din grăsimi, nu din masa musculară.

Shake-urile, terciul de ovăz și supele au forma unor prafuri introduse în plicuri speciale și înainte de consum se vor dizolva în apa.

Shake-urile au arome de căpșuni și banane, iar supele au aromă de pui, ardei iute, roșii, legume, ciuperci, praz și cartofi. Terciul de ovăz are arome de arțar, nuci pecan sau mere și scorțișoară. Batoanele sunt mai moi sau mai crocante. Cele moi includ caramel, ciocolată și portocale cu ciocolată. Dacă le preferi pe cele crocante, acestea conțin afine, mentă cu ciocolată sau arahide.

Dieta Cambridge și fazele sale

  • Faza 1. Durează între una  și 12 săptămâni și este cea mai dură. Se vor consuma în jur de patru alimente sau produse proteice (shake-uri, supe proteice, procurate din surse sigure, calitative) și 200 ml de lapte degresat. În acestă etapă se vor consuma între 415 și 515 calorii pe zi, ceea ce este foarte puțin. De obicei este recomandată această faza persoanelor cu un surplus foarte mare de greutate;
  • Faza 2. Durează în jur de o săptămână. Se vor consuma trei produse proteice, laptele degresat și câteva legume gătite sănătos. În această perioada se vor consuma în jur de 800 de calorii;
  • Faza 3. Se va ține pentru două saptămâni, timp în care se vor consuma două produse pe bază de protein. Ai voie să servești toate cele trei mese, dar echilibrat. Te vei axa pe multe salate, fructe, nuci, lapte. Nu vei consuma mai mult de 1.000 de calorii pe zi;
  • Faza 4. Nu exista o limită de timp. Se vor servi în continuare cele două produse proteice. Sunt permise și alte alimente, dar să fie sărace în calorii. Nu mai mult de 1.200 de calorii pe zi.
  • Faza 5. Nici aici nu va exista limita de timp, iar dieta Cambridge va continua cu un produs bazat pe proteine, cele trei mese pe zi și o gustare sănătoasă. Nu se vor consuma mai mult de 1.500 de calorii;
  • Faza 6 este de menținere. În această etapă se presupune ca ai atins deja greutatea dorită. Așa că vei începe să mănânci cât mai sănătos și putea  introduce carbohidrații.

Argumente contra dietei Cambridge

Unii specialiști consideră că nu este sănatos ca organismul să intre într-o stare de cetoză. Consecința acestui proces ar putea fi nu doar arderea grăsimilor, ci și diminuarea masei musculare,  respirație urât mirositoare, căderea părului,  greață, amețeli, diaree.

Potrivit celor de la Google, în 2019, aceasta a fost cea mai căută dietă, urmată de dieta oloproteică,  rina detaliată, keto, nalep, indiană, disociată, dieta cardiologilor, fix la fix și cea cu ouă.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/ce-au-cautat-romanii-pe-google-2019-aria-cercului-si-prohodul-primele-locuri

https://www.click.ro/utile/sanatate/dieta-omului-sarac-cum-slabesti-sanatos-30-de-kilograme-6-luni

https://www.click.ro/vedete/romanesti/florin-chilian-slabit-13-kg-15-zile-doar-cu-apa-si-cafea-cum-functioneaza-dieta-soc

https://www.click.ro/utile/sanatate/dieta-cu-apa-cum-poti-slabi-cu-apa-minerala

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
calorifer shutterstock jpeg
marcel bartic colind jpg
470151278 538188272547733 6261949949018933597 n jpg
 Sambuca di Sicilia FOTO Shutterstock
corvinul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net