Transpiri mult? Poți avea probleme cu tiroida

Ultima actualizare:

    Printre simptomele caracteristice hipertiroidismului se numără intoleranţa la căldură şi transpiraţia excesivă.www.clicksanatate.ro
Printre simptomele caracteristice hipertiroidismului se numără intoleranţa la căldură şi transpiraţia excesivă.www.clicksanatate.ro

Prin tulburări simple, care nu par a avea ceva în comun cu dereglările glandei tiroide, corpul îți dă de înțeles că are nevoie de ajutor pentru a-și regăsi echilibrul pierdut.

Cele mai frecvente dereglări tiroidiene sunt hipotiroidismul şi hipertiroidismul. Femeile au o probabilitate de şase ori mai mare de a fi diagnosticate cu tulburări tiroidiene, riscul de apariţie a acestora (mai ales a hipotiroidismului) crescând o dată cu vârsta.

Tiroida este o glandă mică, de forma unui fluture, fiind situată în partea anterioară a gâtului. Pentru că este implicată în multe dintre funcţiile organismului, dereglările ei induc schimbări la nivelul multor organe, de unde şi multitudinea de simptome prin care se manifestă.

Tiroida are un rol esenţial în controlul metabolismului prin hormonii secretaţi, tiroxina (T4), triiodotironină (T3) şi calcitonina.

Produşi din iodul conţinut de alimente (mai ales din sare), hormonii T3 şi T4 sunt implicaţi, printre altele, în termoreglare, în greutate (prin accelerarea sau prin diminuarea arderilor), în metabolismul bazal, în colesterol şi ritmul cardiac, în dezvoltarea ţesutului osos şi nervos, influenţează hormonii sexuali, tranzitul intestinal, pielea, unghiile şi părul.

Transpiri în exces? Poate fi hipertiroidism

Simptomele caracteristice hipertiroidismului sunt intoleranţa la căldură şi transpiraţia excesivă, agitaţia, insomnia, tulburările de concentrare, slăbiciunea musculară, creşterea pulsului cardiac, hipertensiunea, scaunele frecvente, disfuncţia erectilă, tulburările oculare (privire fixă, ochi „bulbucaţi”) şi scăderea în greutate, în ciuda apetitului crescut.    

Un exces de hormoni tiroidieni cauzează hipertiroidism, dereglare în cadrul căreia sunt accelerate toate procesele metabolice. Cea mai frecventă cauză a acestei tulburări este boala Basedow Graves, dereglarea fiind favorizat şi de guşa hipertiroidizată şi de tratamentul excesiv cu hormoni tiroidieni.

Depresia poate fi accentuată de hipotiroidie

Dereglările hormonale tiroidiene induc modificări la nivelul întregului organism, determinând apariţia unor simptome ce sugerează o disfuncţie: hipo- sau hipertiroidia. În hipotiroidie: tegumentele sunt uscate, aspre, palide, reci, infiltrate; pacientul tolerează greu frigul.

Află pe clicksanatate.ro care sunt micile probleme de sănătate care indică probleme cu tiroida!

Dieta cu banane. Află cum să slăbeşti 4 kg în 4 zile!

Cât de toxice sunt cremele şi uleiurile pentru plajă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net