Tratamente naturiste cu coji de nucă

Ultima actualizare:

Nucile în general sunt de departe unul dintre cele mai benefice alimente pentru organismul nostru, iar cojile lor pot fi folosite într-o mulţime de tratamente naturiste. Cel mai des sunt utilizate sub formă de ceai, dar se pot face şi macerat, sirop sau tinctură, la fel de benefice în tratarea unor boli.

Circulaţia sângelui

Cel mai cunoscut efect al ceaiului de nuci este acela că este bun pentru circulaţia sângelui deoarece contribuie la subţierea sângelui îngroşat. De asemenea, şi maceratul din coji de nuci ajută la subţierea sângelui. Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate şi se pune la macerat vreme de 2 luni şi jumătate cu 500 ml de ţuică (se poate folosi şi alcool alimentar sau votcă). Se ia câte o lingură de macerat, dimineaţa pe stomacul gol, pentru curăţarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă. 

Tuse

Ceaiul din coji de nuci este de asemenea un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse. O mână de coji de nucă se fierb în apă până dau în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie. O altă reţetă pentru tratarea tusei constă în prepararea unui sirop din coji din nuci, care este la fel de eficient. Se sparg uşor cu ciocanul 10 nuci (doar cât să obţineţi o mică fisură) şi se pun la fiert în jumătate de litru de apă. Se mai adaugă 10 linguri de zahăr şi se lasă să fiarbă la foc mic până capătă consistenţa şi culoarea siropului. Acest sirop este foarte bun pentru creşterea imunităţii, pentru răceală şi tuse.

Ulcer

Ceaiul din coji de nucă îi ajută şi pe bolnavii de ulcer. Se prepară un ceai din membranele (pereţii care despart miezul nucii) a 4-5 nuci şi 250 ml apă clocotită. Se infuzează o oră, se strecoară şi se ia câte o linguriţă dimineaţa sau înainte de culcare, pe nemâncate. Este esenţial să se facă un ceai a cărui concentraţie să fie mult mai puternică pentru tratarea ulcerului.  

Alte boli

Pentru diabet, colită, boli ale traiectului digestiv, tiroidoză, hipertensiune se foloseşte o tinctură din membranele uscate. Acestea se pun într-un borcan de 500 ml, se umple o treime a lui cu membrane tocate mărunt, apoi se umple borcanul cu ţuică (votcă, alcool alimentar) şi se lasă la macerat 21 de zile. După stoarcere, se păstrează într-o sticluţă de culoare închisă. Se ia câte o lingură pusă în 100 ml apă, cu 30 minute înainte de masa, scrie doftoria.ro. 

Deficit de calciu

Persoanele care consideră că au deficit de calciu în organism pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat să beţi între o jumătate de litru şi un litru din acest ceai.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net